Tigerdamene sviktet på Lassa

Tirsdag var det duket for toppoppgjør i 3.div kvinner da EIK møtte Vidar på Lassa Kunstgress. Vertene hadde taket på andreplassen i pulje med to poengs margin ned til Tigerdamene. Seier til de gule og svarte ville bety at lagene hadde byttet plass.

Men dette skulle bli kvelden der lite og ingenting stemte for EIK damene. Det motsatte oppgjøret i Idrettsparken endte med en 4-0 seier til Vidar, så revansje lyst burde det ikke manglet på.

Kampen startet rotete fra begge lags sider. Frykten for å tape var langt større en lysten til å ta tre kjærkomne poeng. Tigrene tilegnet seg allikevel et lite overtak. Flere cornere ble produsert uten at det resulterte i scoring. Nærmest var Marit Buerskog ved to anledninger. Men dessverre for EIK damene gikk ballen til side for mål eller rett på keeper.

Vidar overtok banespillet mer og mer mens Tigrene ble løpende etter og i mellom. I det 26 minutt skulle scoringen komme. Et passivt EIK forsvar lot Vidars flankespiller komme til dødlinjen og legge inn. Der fikk Vidarspissen en enkel oppgave med og breiside ballen bak Renate Dyrnes i EIK målet. Et mål av den enkle sorten. 1-0 var også stillingen ved sidebytte.

I andre omgang la EIK damene seg høyere i banen i et forsøk på å jage en utligning. Bytter ble også gjort sentralt i banen, men uten nevneverdige forbedringer. Tigrene fikk for øvrig sine muligheter men både for Marie Svanes, Live Jørgensen og Marlen Karlsen ville det seg ikke denne kvelden. Sistnevnte måtte dessverre også ut midtveis i omgangen etter en kraftig overtråkk.

Vidars andre mål kom ut av rett og slet ingenting. Et høyt innspill på Renate Dyrnes som på merkverdig vis slapp ballen ned i beina på en Vidar spiller og 2-0 var et faktum.

Herfra og ut var det Vidar som produserte sjanser. Og de kom på løpende bånd. Kun en våkende hånd fra Vår Herre gjorde at ikke flere baller ble plukket ut fra EIK buret.

Om det er kampprogrammet eller treningsmengde skal være usagt. Men jentene virket aldeles blytunge denne kvelden. Løpskraft og innsats, som har kjennetegnet gjengen i år, var fullstendig borte. Og mot et så bra lag som Vidar så nytter det ikke med 50-60% innsats. Her må ermene brettes opp og det må virkelig mobiliseres til kampene som gjenstår. De har ennå kontrollen på tredjeplassen i puljen men slike kamper som mot Vidar reduserer luken betraktelig.

LAS

Kampfakta:
Seriekamp 3.div kvinner Lassa Kunstgress
Vidar-EIK 2-0 (1-0)
Målene: 1-0 (26), 2-0 (64)
Dommer: Joakim Weme, Storhamar Fotball – God
Tilskuere: 30
EIKs tropp: Renate Dyrnes, Vilde Tonheim, Lise Vigrestad, Tonje Myklebust, Betina Tollefsen, Marit Buerskog, Tonita Tollefsen, Live Jørgensen, Marie Svanes, Malin Lunde, Marlen Karlsen, Caroline Landbø og Kaja Myklebust.

Stjernetoppen:
**Marit Buerskog
*Tonita Tollefsen


Share