EIK sikret fornyet kontrakt

EIK sikret forsatt spill i Oddsenligaen ved å vinne 2-1 mot Brann i Idrettsparken i ettermiddag. Et lite matematisk forbehold tar vi, men det skal nok noe til. Da må nemlig Ålgård vinne mot Åsane og Fløy vinne mot Vidar samtidig som vi taper mot Fyllingsdalen med minst elleve mål mer enn Vidar taper med.

Etter at lagene hadde følt hverandre på tennene litt i innledningen tok EIK en tidlig ledelse etter ti minutters spill. Jostein Salvesen vant ballen i en duell med Branns Simen Lassen og fikk gitt ballen videre til Espen Skogen. EIK-spissen sendte ballen på tvers langs sekstenmeterstreken der Sverre Larshus Larsen kom løpende og feide ballen hardt inn i hjørnet bak en sjanseløs Øystein Øvretveit i Branns mål. Branns trener Helge Nilsen ropte på frispark i duellen i forkant av scoringen, uten å bli hørt.

Scoringen til tross, det virket som at EIKs spillere var preget av kampens viktighet. De misset i enkle mottak, og greidde ikke å ta spillemessig kommando over et veldig ungt Brann-mannskap. Men tigrene fikk kampens neste store sjanse da Mathias Perttamo fra skrått hold kom alene med keeper. Men skuddet ble for løst til at Øvretveit hadde noen særlig store problemer med å redde.

Brann viste mye fint småspill på midten, men hadde ikke vært skikkelig framme og snust på EIKs mål den første halvtimen. Men elendig markering fra EIKs side førte til at midtstopper Henrik Gjesdal kunne utligne på en corner da han fikk stå helt alene og heade ballen i mål fra første stolpe når halvtimen ble passert.

EIK kunne allikevel gått til pause med ledelse etter to store sjanser mot slutten av omgangen. Først da Espen Skogen skjøt utenfor alene med keeper, og deretter da Øvretveit fikk stoppet et innlegg fra Skogen som hadde retning mot en umarkert Larsen foran mål.

Pause: 1-1

EIK startet veldig friskt etter pause og Jan Eric Torres Gløpstad var regissør på angrepet som endte med at Espen Skogen ble tatt og EIK fikk straffe. Gløpstad tok straffen og sendte den i mål til høyre for Øvretveit, som gikk feil vei.

Brann skapte litt trøbbel for oss på noen cornere, mens Mathias Perttamo hadde sjansen til å øke EIKs ledelse etter at han mottok ballen i bakrommet etter en frekk vipp av Espen Skogen. Perttamo fikk imidlertid ikke skikkelig treff på ballen.

Mot slutten av kampen ble vi stadig mer baktunge, og lot Brann ha ballen veldig mye. Nærmest scoring var bergenserne da Håkon Lorentzens forsøk gikk hårfint utenfor vinkelen med rundt tolv minutter igjen å spille.

Men til tross for Branns dominans i banespillet klarte EIK å ri av stormen i noen hektiske sluttminutter. Lettelsen var dermed stor både blant spillerne og supporterne etter at plassen var sikret en serierunde før slutt. Sett under ett spilte vi vel ingen stor kamp mot Brann, men klarte å skape mer foran mål enn det unge Brannlaget klarte. Dermed var det fortjent at vi vant.

Kampfakta:
Oddsenligaen avdeling 3
EIK – Brann 2 (1-1)
Idrettsparken Egersund, 525 tilskuere
Mål: Sverre Larshus Larsen (10), 1-1 Kenneth Gjesdal (30), 2-1 Jan Eric Gløpstad (straffe, 48)
EIKs lag:
Jonas Høidahl – Marius Andersen, Stian Vigrestad, Miguel Diez, Kim-Robert Nyborg – Sverre Larsen, Jan Eric Torres Gløpstad, Jostein Salvesen, Mathias Perttamo, Jonas Mong, Espen Skogen
Benyttede innbyttere:
Martin Håland, Stian Sleveland


Andre om kampen:
Stavanger Aftenblad
Dalane Tidende
Branns hjemmeside


Share