Blandet drops for EIKs estlendere

Vi vil i ukene framover sette litt fokus på spillere som har vært innom EIKs A-lag de siste årene, og se nærmere på hvordan det har gått med karrierene deres etter at de har forlatt klubben okka. Vi starter med de tre estlandske spillerne som har akslet tigerdrakta:

Alo Dupikov
Etter en sesong i fjor der han på ingen måte levde opp til forventningene reiste han hjem til Estland og fikk kontrakt med fjorårets estiske ligamester Nõmme JK Kalju. Her har han hatt begrenset suksess, og bare startet noen få kamper, mens det har blitt ganske mange innhoppp fra benken. Klubben hans spilte to runder i CL-kvaliken. De slo finske HJK i første runde, men tapte så sammenlagt 10-2 for tjekkiske FC Viktoria Plzeň. Dupikov kom innpå som innbytter de siste minuttene i bortekampen mot HJK, men kom ikke på banen mot tjekkerne. Da Nõmme så møtte Dnipro Dnipropetrovsk til play-off i Europaligaen var Dupikov ubenyttet reserve i begge kampene. I ligaen ligger klubben hans på andre plass når fire serierunder gjenstår.

Mikk Sillaste
Heller ikke Mikk Sillaste greidde å etablere seg på EIKs lag, og forsvant i likhet med Dupikov tilbake til hjemlandet i fjor høst. Han har denne sesongen spilt for klubben JK Tallinna Kalev, også den i den øverste divisjonen i Estland. Her har Mikk spilt de fleste kampene for laget som ligger på sjuende plass når fire kamper gjenstår. Det kan føyes til at Mikk spiller sammen med sin yngre bror Art Sillaste i denne klubben.
Mihhail Lavrentjev
Keeperen, som ikke var fornøyd med EIKs betingelser da han prøvespilte her i vinter, forsvant også tilbake til hjemlandet etter noen uker i Norge. I år har han spilt for Paide Linnameeskond, en klubb som ligger like over midten på tabellen i den estiske toppserien. Her har han vært førstekeeper og spilt samtlige seriekamper. Han kom også innpå som reserve da Estlands U23-landslag tapte 0-2 hjemme for Latvia i juni.

Share