Juniorlaget vant puljen

EIKs juniorlag er puljevinner i første divisjon etter Det var duket for en endelig avgjørelse i EIKs gruppe da Ålgård tok imot EIK på Solås kunstgressbane. Det var en play-off plass som stod på spill og det var tydelig at begge lag tok kampen meget seriøst. EIK hadde fått med seg Thomas «Nzonzi» Leidland på laget, ellers var Marius «Pennant» Koldal ute med kyssesyke og Ørjan «Whelan» Vigrestad var også utilgjengelig.

Det høljet ned og EIK hadde sterk motvind i første omgang, og det var derfor helt naturlig at EIK ble presset bakpå, selv om vi hadde bestemt oss for å gå ut med aggressivt press. På tross av et spillemessig overtak, så hadde tigrene relativt god kontroll bakover. Kun ved sporadiske forsøk, gjerne selvforskyldt av EIK, fikk Ålgård noen sjanser.

Likevel så var ikke tigrene helt ufarlige og hadde noen gode forsøk som dessverre ikke ga uttelling. Spesielt Elion «Walters» Shatri skal ha honnør for sin utrettelige innsats på topp som var med å stresse Ålgård til å gjøre en del feil valg med ball.

Det skulle bli ett mål i denne kampen, og heldigvis kom målet i favør av EIK. En corner slått av Simon «Adam» Stapnes ble kontant headet i mål av Jørgen «Huth» Lindø. Litt av æren må han nok dele med Elion som forstyrret keeper såpass at Jørgen fikk en enkel jobb med ekspedere ballen i mål. Omgangen ebbet ut med en fortjent 0-1 til tigrene.

Andre omgang startet omtrent på samme måte som i første, nå hadde vinden roet seg , men regnet stod likevel på for fullt. Ålgård presset, men EIK hadde full kontroll bakover med forsvarsrekka bestående av Alex «Begovic» Nygård, Even «Cameron» Myklebust, Jan Terje «Shawcross» Søyland og Simon «Pieters» Brunel( Ole » Wilkinson» Østebrød måtte gi seg i første omgang pga skade, og Simon B kom inn).

Det var likevel EIK som skulle skape de største sjansene og skulle strengt tatt ledet 0-2 hadde dommeren vært litt bedre plassert. Elion fikk en aller tiders mulighet, tvang frem en kjemperedning av keeper, og på returen satte han ballen via keeper og over linja. Dessverre var keeperen kjapp med å dra ballen tilbake, og en lite observant dommer fikk dermed ikke med seg at EIK skulle hatt nok et mål. Heldigvis fikk avgjørelsen ingen konsekvenser for juniorlaget som dermed kunne innkassere nok en trepoenger og fortjent gruppeseier.

Selv om EIK har vunnet gruppa, er nok siste ord ikke sagt i denne saken. Forus og Gausel har lagt inn protest, og hele EIK venter på i spenning på utfallet av denne saken. Forhåpentligvis får guttene tilkjent seieren som de fortjener, og vi kan se frem til to play-off kamper om ikke så lenge.

3 stjerner: Thomas Leidland
2 stjerner: Chris Sleveland
1 stjerne: Jan Terje Søyland, Even Myklebust og Elion Shatriat laget i går vant 1-0 over Ålgård i den avgjørende kampen. Kaptein Jørgen Lindø scoret kampens eneste mål på en heading etter corner tidlig i første omgang.


Share