Tre helt nye motstandere for EIK neste år

NFF overrasket vel de fleste med sitt oppsett for Oddsenligaen 2014. De fleste hadde vel regnet med en pulje som geografisk strakte seg fra Bergen og ned til Arendal langs kysten, pluss et lag fra Telemark eller Vestfold.

Når vi nå får utfordringen med både dyrere og rent logistikkmessig vanskeligere reiser til bortekamper kan vi allikevel se fram til noen spennende oppgjør mot lag vi aldri har spilt mot før. Tre av neste års motstandere vil være helt nye for EIK uansett om vi regner både serie, cup og privatkamper. Det er Lyn, Grorud og Florø. VI har heller ikke møtt Stabæk 2 noen gang, men har spilt en treningskamp og en cupkamp mot Stabæks A-lag tidligere.

Den motstanderen som helt klart de fleste vil synes det er mest spennende å møte er jo ærverdige Lyn fra Oslo. Klubben som totalt sett har to serie- og åtte Norgesmesterskap. Men som i 2010 gikk konkurs og dermed måtte starte på nytt i fjerde divisjon, der de i noen kamper hadde over 2000 tilskuere til stede. Etter to strake opprykk endte Lyn i år på fjerde plass i sin pulje, men vil nok neste sesong ha ambisjoner om å ta steget opp i Adeccoligaen. Lyn har for øvrig skiftet hjemmebane foran neste sesong, og vil spille sine hjemmekamper på sagnomsuste Bislett, der EIK har spilt en gang tidligere. (Mot Skeid i cupen i 1961).

Florø Fotball rykket i høst opp fra tredjedivisjonsavdelingen i Sogn og Fjordane. Fotballavdelingen er en del av Florø Sportsklubb, som i fjor feiret sitt hundreårsjubileum, men fotballavdelingen har både sin egen logo og egne draktfarger i forhold til moderklubben. Florø har tidligere hatt. Florø har også tidligere vært på nivå tre, men aldri nedover i Rogaland. De spiller sine hjemmekamper på Florø Stadion (bildet øverst), et anlegg som er mest kjent som friidrettsarena, og som har en flott stor overbygget hovedtribune.

Grorud Idrettslag kommer fra Groruddalen i østlige deler av Oslo. I likhet med EIK rykket også Grorud opp til Oddsenligaen i 2011, og endte i år på fjerde plass i avdeling fire. I årene 2002-08 var klubbens toppfotballsatsing underlagt paraplyklubben Groruddalen FK, men etter at denne klubben rykket ned fra nivå tre i 2008 ble den nedlagt. Grorud IL ble stiftet i 1918, og spiller i gule overdeler og blå bukser. Lagets trener er for øvrig Rolf Teigen, som for noen år siden hadde et kortere opphold som trener i Bryne etter at han hadde hatt suksess med Kjelsås

Førde og Stord er også «nye» lag i vår pulje. Vi møtte som noen nok husker Førde til treningskamp i Tyrkia i vår, der vi tapte 1-3 mot laget som endte på andreplass i sin pulje i Oddsenligaen. Stord er nyopprykket, men vi har tidligere møtt laget fra Sunnhordland en gang, nemlig i kvalifisering om opprykk til nivå tre høsten 1968, da kampen i Idrettsparken endte uavgjort 1-1. I 2005 spilte vi i samme pulje som Stord/Moster, som samarbeidsklubben på Stord het på den tiden. Vi vant 3-1 hjemme, mens bortekampen endte uavgjort 0-0.


Share