Mange nye fjes på trening neste uke.

Nest uke blir en travel uke for den sportslige ledelsen i EIK. Da kommer nemlig hele 7 spillere for å vise seg frem for klubben. Vi skal de neste dagene gi dere en liten kort presentasjon av hver enkelt.

Rimantas Boguzas er en 20 år gammel keeper fra EIK sin samarbeidsklubb i Litauen FK Banga. Til tross for sin unge alder spilte han denne sesongen over halvparten av kampene for laget sitt i Litauisk toppserie. Han har også representert Litauen på U-18, U-19 og U-20 nivå. Senest i høst spilte han landskamp mot Polen. Keeperen som er 1,88 har sine sterkeste sider en mot en og på streken. Han har en meget bra fysikk og er svært treningsvillig.

Med seg har han også midtstopperen Aleksandras Ivanauskas (bildet over) som må kunne sies å være en av fotballens lojale spillere. Han har nemlig spilt for FK Banga fra 2005 – 2013 og har til tross for at han bare er 26 år over 250 kamper bak seg i den øverste divisjonen i Litauen. Aleksandras har de siste årene vært litt uheldig med skader, og brakk faktisk foten rett etter at han ble tatt ut til landskamp for landet sitt for en tid tilbake. Midtstopperen er en skikkelig kriger som er god i luften.

Tredje mann er en kantspillere ved navn Mikas Kura som er 24 år. I likhet med Aleksandras så har han også spilt i FK Banga de siste 8 sesongene. En kjapp liten tekniker som fanget vår oppmerksomhet når vi besøkte klubben i sommer. Er en typisk nr 10 spiller. Har representert Litauen på U-19, U-20 og U-21 nivå. Har også vært innkalt i B-landslagstroppen ved flere anledninger. Spilte sin siste landskamp mot Russland.

Med på turen er også klubbens Sportsdirektør og deres ungdomsansvarlige. Uken vil bli brukt sammen med dem for å utveksle erfaringer som forhåpentligvis vil komme begge klubber til gode. Samarbeidet mellom klubbene våre har kommet i stand via vår gode sponsor Norvetuva, som besitter stor kunnskap om litauiske forhold, og som også leverer arbeidskraft til norske bedrifter.

Vi vil komme med en videre presentasjon av de 4 siste prøvespillerne fortløpende. Blant dem er det to spillere fra Flekkefjord og to spillere fra Holland.

Share