Tidligere Ajax spillere trener med EIK

De to siste prøvespillerne som besøker EIK denne uken har en fortid i den Nederlandske storklubben Ajax. Iljaas Rodjan og Mouhsine El Yaacoubi er begge produkter av den berømte Ajax skolen og har gått gradene i systemet frem til Ajax A1 som er siste fase av utdanningssystemet. Bare dette i seg selv bør tilsi at dette kan være prøvespillere som har noe å tilføre en norsk 2 divisjonsklubb. Gjennom sine karrierer i Ajax har de spilt sammen med kjente spillere som Christian Eriksson og flere internasjonale storheter.
Iljaas Rodjan er midtstopper, mens El Yaacoubi trives best på venstre flanke. Etter endt tid hos Ajax må det sies at midtstopper Rodjan er den som har kommet lengst. Sesongen etter at han var ferdig i Ajax meldte han overgang til FC Volendam som spiller på nederlandsk nivå 2. I 2012/13 sesongen noterte han seg for 21 kamper og 6 mål fra sin midtstopperrolle. Rodjan beskrives som en spillende midtstopper med stor fart og godt overblikk. Han ble i sin tid regnet som et meget stort talent av Ajax systemet, og ønsker nå å prøve å få seg en karriere i Norge.
El Yaacoubi ble værende i Ajax også etter at ungdomskontrakten utløp, og spiller nå for Ajax sitt amatørlag. Driblesterk og hurtig utgjør han en trussel for motstanderlagene og kan praktisk talt skape sjanser ut av ingenting.

Om det blir kontrakt i EIK eller ikke vil avhenge av den kommende uken, men uansett kommer de tidligere Ajax spillerne til å bli et spennende og morsomt bekjentskap.

Share