A-laget sesongåpner på fredag

A-laget sesongåpner fredag kveld når Klepp kommer på besøk til Egersund for å spille treningskamp. Et EIK-lag som har fått inn fire nye spillere siden sesongslutt i fjor vil nok forsøke å vise at det er divisjonsforskjell mellom lagene, selv om det selvfølgelig er tidlig ennå, og mange ting som ennå ikke har satt seg.

EIK-trener Bengt Sæternes hadde følgende å si til nettredaksjonen i forkant av kampen: – Vi har trent siden 1. desember nå, og har kommet godt i gang. Slik jeg ser det har vi kommet lengre enn på samme tid i fjor. Det har kommet noen nye spillere inn, og jeg vil påstå at troppen er styrket i forhold til fjorårssesongen. Noen av de nye spillerne vil debutere i EIK-drakta på fredag, sier Sæternes.

Han sier videre at mest sannsynlig vil alle tilgjengelige spillere få prøvd seg i løpet av kampen, og at det vil bli en del bytter. – For selv om det er kamp denne helga har vi kjørt på for fullt på trening hele uka, slik at det nok er en del trøtte bein blant spillerne.

Ellers er det noen spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skader. Kai Ove Stokkeland er ute lenge med ryggskade. Kim Nyborg er også skadet, mens Kristian Koldal og Espen Rasmussen har vært gjennom operasjoner og vil være klare om kort tid. Det er også noen spillere som har småskader, og Bengt sier at så tidlig i sesongen vil det ikke bli tatt noen sjanser.

Gjestene fra Jæren kjempet som kjent en hard kamp med EIK om puljeseier og opprykk for to og et halvt år siden. Siden den gang har Klepp mistet ganske mange spillere, men laget har fortsatt igjen en del «gamle travere» som har vært i klubben i mange år. Klepp endte som nummer sju i fjorårets tredje divisjon, etter at laget leverte en nokså ujevn sesong.

Klepps lagleder Sven Atle Bore forteller at det nok vil være en noe skadeskutt tropp som kommer til Egersund på fredag. Men at følgende spillere blir med: Fredrik Vigre, Jarle Madland, Hugo Waaland, Kristian Fjeldstad, Marius Vaaland, Leif Vestrheim Malmin, Joachim Moen, Simen Andresen, Eirik Stokka, Ronny Egelandsdal, Eirik Austad, Preben Stangeland og Joakim Førland. Troppen vil bli supplert med tre-fire juniorer etter treningen på torsdag kveld, forteller Bore.

Foran årets sesong har grønntrøyene fått inn sju nye signeringer, alle spillere som forventes å ville forsterke laget. Mest kjent for EIKs supportere er Runar Andersen, som kommer fra Brodd, men som er EIK-gutt så god som noen. Etter at han forlot oss høsten 2004 har han spilt for Viking 2, Sandnes Ulf og de siste sesongene for Brodd, som i fjor høst rykket ned til fjerde divisjon. Andersen er ikke med i Klepps tropp på fredag.

Eirik Stokka og Stian Bore har begge spilt i Klepps drakt tidligere, men kommer nå tilbake fra henholdsvis Austrått og Rosseland. Lagets tre siste nykommere er Marius Vaaland fra Brynes juniorlag, og duoen Fredrik Vigre og Eirik Austad fra Nærbø.

Klepp har for øvrig mistet keeperen Magnus Håland, som har meldt overgang til Ålgård etter en veldig god sesong i fjor.

Klepp sesongåpnet sist fredag da de tapte 3-0 for nyopprykkede Nærbø på kunstgresset i Loen. Klepps egen stadion, som i mange år har vært beryktet for å bli veldig våt og tung når det regner mye, skal også få nytt kunstgressdekke før serien starter.

Vi har også møtt Klepp til treningskamper de to siste årene. I fjor vant vi 6-1, mens det i 2012 ble 5-2 seier til EIK.

Kampen på fredag har avspark klokka 19:00 og vil trolig gå på Kiwi-banen på Bakkebø. Følg med her på nettsiden for eventuell omberamming.


Share