EIK møter Jerv lørdag

EIK tar i mot Jerv til treningskamp på Kiwi-banen i morgen ettermiddag. Sørlendingene, som er tilbake i andre divisjon etter en sesong i tredje, blir et interessant bekjentskap, og vil gi oss en god pekepinn på hvordan vi ligger an rent sportslig en liten måned før seriestart.

Nedrykket i 2012 var en solid strek i regningen for Jerv, som har helt klare ambisjoner om å etablere seg på nest øverste nivå. Men en solid sesong i fjor, der de vant tredje divisjon med hele elleve poengs forsprang til Staal Jørpeland, sørget altså for at det ble retur til andre divisjon i første forsøk.

Jerv har hentet inn den tidligere toppspilleren Steinar Pedersen (ex. Start, Lillestrøm, Strømsgodset, IFK Gøteborg og Borussia Dortmund) som ny trener foran denne sesongen, og grimstadklubben har også på spillersiden forsterket stallen betydelig.

Sist inn er keeperen Øyvind Knutsen fra Vålerenga, mens Jerv tidligere har signert kontrakt med de to tidligere Start-spillerne Henrik Dahlum (offensiv midtbane) og Alain Delgado (høyre back med flere U-landskamper), samt Vindbjarts Henrik Robstad, som spilte en glimrende første omgang mot oss her i Idrettsparken i fjor høst. Sistnevnte overgang gikk ikke uten støy, da det ble mer enn antydet fra vindbjarthold at penger var eneste motivet til at Robstad valgte Jerv.

Fra før av har Jerv beholdt mye av rutinen fra sesongen i andre divisjon for to år siden, og fremdeles er veteraner som Jan Jensen og Willy Pepa (bildet) blant lagets nøkkelspillere. Andre viktige spillere er midtstopperne Sven Fredrik Stray og Espen Knutsen, som begge har erfaring fra spill i Tippeligaen med henholdsvis Odd Grenland og Start.

Jervs eksotiske innslag består av den 32 år gamle brasilianeren Raphael Marques, som i tillegg til å ha spilt i hjemlandet også hadde erfaring fra vietnamesisk, thailandsk og sørkoreansk fotball før han kom til Jerv foran fjorårssesongen.

Hittil denne sesongen har Jerv spilt fem treningskamper. Det har blitt seier mot Donn (5-0) og Fløy (3-1), mens det har blitt tap mot Vindbjart (1-4), Bærum (1-2) og Pors (1-2).

Når det gjelder EIK så rapporteres det at tigrene har hatt en god treningsuke i etterkant av det vellykkede oppholdet i Tyrkia. Bengt Sæternes kan velge i en nesten skadefri tropp når han tar ut laget til morgendagens kamp. De eneste som ikke er klare er Kai Ove Stokkeland og Kristian Koldal, men begge er i trening igjen etter henholdsvis ryggproblemer og operasjon.

Vi ønsker Jerv velkommen til en spennende oppkjøringskamp og håper på et severdig oppgjør. Kampstart er klokka 14:00 på Kiwi-banen.


Share