Stian Ingebrethsen klar for EIK

EIK sluttførte i kveld forhandlingene med Stian Ingebrethsen, som gjør at det 18 år gamle spisstalentet fra Flekkefjord vil spille for EIK i årets sesong. Ingebrethsen ble kåret til årets unge spiller i Flekkefjord FK i fjor, samtidig som han ble toppscorer med sine åtte mål i serien. Han var derfor sterkt ønsket videre i klubben også i år. Men en helhetsvurdering, der det var avgjørende at han ønsket å trene og spille på så høyt nivå som mulig, gjorde at han valgte EIK.

Vår trener Bengt Sæternes var naturlig glad for nysigneringen, som har trent et par dager i uka med vårt A-lag gjennom hele vinteren. – Stian er et stort talent som jeg tror kan ha en stor framtid som fotballspiller. I Flekkefjord spilte han mest på midtbanen, men jeg ser vel kanskje først og fremst at han er en veldig spennende spiller i en spissrolle. Han er både hurtig og fysisk sterk, sin unge alder til tross. Og ikke minst vet han godt hvor målet står. Det ser vi hele tiden på trening, og også i kamp har han funnet veien til nettmaskene. Han holder fremdeles junioralder, og vil jo derfor være aktuell både for vårt juniorlag, samt toerlaget i fjerde divisjon og A-laget i andre divisjon. Men han er helt klart en spiller som aspirerer til en plass på A-laget, selv om vi jo har andre gode offensive spillere også, sier Bengt.

Stians far Asle Ingebrethsen, som selv spilte nesten 200 kamper for Flekkefjords A-lag, var med på møtet med EIKs ledelse i kveld. Han sier at han jo selvsagt skulle ønsket at Flekkefjord FK var der EIK er i dag, men når så ikke er tilfelle er det naturlig at talentene søker mot klubber som ligger høyere oppe i divisjonssystemet. – Jeg føler at EIK og Flekkefjord har et veldig bra samarbeid for tiden, blant annet gjennom akademiet. Og slik sett er EIK en naturlig klubb for ambisiøse unge spillere fra Flekkefjordsområdet, selv om den fysiske avstanden selvsagt kan være en utfordring.

Stian Ingebrethsen har som kjent allerede debutert på vårt A-lag og står foreløpig med to scoringer på fire kamper. Han var også med på treningsleiren til Tyrkia.

Vi ønsker Stian velkommen til EIK, og håper og tror at vi vil få mange spennende stunder sammen framover.


Share