Øyvinds analyse: Florø

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Terje Rognsø

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 1. plass i 3. div. avd. 8
2012: 2. plass i 3. div. avd. 8
2011: 11. plass i 3. div. avd. 8
2010: 6. plass i 3. div. avd. 15
2009: 10. plass i 3. div. avd. 15

Treningskamper:
Fana (n) 5-1
Sogndal (b) 0-3
Førde (b) 4-1
Ørsta (n) 6-0
Aalesund 2 (b) 1-3
Herd (b) 4-1
Vålerengen 2 (b) 2-3
Vålerengen 2 (b) 1-4
Molde 2 (b) 4-1
Træff (b) 2-4

Vurdering:
Florø var fullstendig overlegne i fjorårets tredjedivisjon avdeling 8, og rykket opp uten nevneverdige problemer. Med det sikret klubben fra norges vestligste by seg spill i landets tredje øverste nivå for første gang siden 2001.

Samme sesong nådde klubbens juniorlag helt til kvartfinalen i junior-NM, en bemerkelsesverdig prestasjon for et småbylag der motstandanderne stortsett består av tippeligalagenes semiproffer. Det er også dette juniorlaget som utgjør stammen i årets a-lag som har som mål å etablere seg i andredivisjon.

Så langt bærer treningskampene bud om at Florø absolutt har noe å fare med i årets oddsenliga. Både Fana og erkerival Førde har blitt nedsablet med klassesifre, i kamper som riktignok ble spilt forholdsvis tidlig i vinter.

Blåtrøyenes midtbane anføres av tvillingene Peter og Stefan Aase, født i 95, som sammen returnerte fra et mindre vellykket opphold i fylkets storebror, Sogndal, midt under fjorårsesongen. Med seg på midten har de en annen 95-modell, Erlend Hove, som atpåtil er tvillingbror med midtstopper Runar Hove. Samtlige tvillingbrødre har vært innom, eller snust på, landslagsspill på aldersbestemt nivå – og utgjør ryggraden i årets Florø-lag.

I vinter forsterket Florø med de flere lokale spillere; Sigurd Singelstad (Sogndal), Geir Stenehjem (Sogndal), Kristoffer Valsvik (Sogndal), Vegard Dyrstad (Vik) og Bjørnar Hove (Sogndal). Dermed råder trener Rognsø over en bred stall med konkurranse på de fleste posisjoner. Nettopp dét kan bli viktig for Florø over en lang sesong, laget står nettopp i fare for å miste spillere til studier når høsten kommer. Jeg tror det etterhvert kommer til å bli en kamp med ryggen mot veggen for å overleve for Florøs ungutter.Allikevel sitter en med en følelse at stor opprykksentusiasme, iblandet en solid dose talent, gjør at Florø kommer holder seg over nedrykkstreken når status skal gjøres opp i slutten av oktober.

Tabelltips: 10. plass
Share