Øyvinds analyse: Fyllingsdalen

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Ólafur Örn Bjarnason

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 4. plass i 2. div. avd. 3
2012: 3. plass i 2. div. avd. 2
2011: Løv-Ham: 16. plass i 1. divisjon / Fyllingen: 2. plass i 3. divisjon
2010: Løv-Ham: 4. plass i 1. divisjon / Fyllingen: 2. plass i 3. divisjon
2009: Løv-Ham: 10. plass i 1. divisjon / Fyllingen: 12. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Os (h) 3-3
Sotra (n) 1-0
Førde (h) 2-1
Vard Haugesund (b) 0-0
Åsane (h) 0-2
Arendal (n) 3-2
Nest-Sotra (h) 0-0

Vurdering:

4. plass ble fasit for Fyllingsdalen i fjor, etter en noe skuffende sesong der de egentlig aldri var i nærheten av verken opp- eller nedrykk. Klubbens juniorlag tok imidlertid et imponerende NM-gull etter at Brann og Rosenborg ble slått hjemme på Varden Amfi i henholdsvis semi- og finalen. Allikevel var klubbens resultater ikke tilfredsstillende for klubbens styre som valgte å avskjedige trener Kjetil Knutsen.

Knutsen ble i november erstattet islendingen Ólafur Örn Bjarnason – et ubeskrevet blad som trener på dette nivået, men likefullt en høyt respektert mann i fotballmiljøet i Bergen med mer enn 200 kamper for Brann. Laget han overtar fremstår umiddelbart et par knepp svakere enn i fjor etter at den rutinerte trioen bestående av kaptein og keeper Johan Thorbjørnsen, midtstopper Arve Walde og backen Aleksander Andersen alle har valgt å forlate klubben.

Den andre veien inn har FKF hentet midtbanespilleren Patricio Rojas fra Varegg, backen Anders Hella fra Sogndal. Isolert sett gir dette minus i parantes foran Fyllingsdalen når favorittene nevnes i fleng i denne avdelingen. Allikevel kan en ikke se bort fra det faktum at klubbens juniorer nå har blitt et år eldre, og følgelig ventes å ta steget opp.

Ser en ut i fra treningskampene tyder i alle fall en del på at de lilla har potensial til å hamle opp med de beste, etter gode restulater mot sterke lag som Vard og Nest Sotra. Kamper der FKF rapporteres å ha vært fullt på høyde. Men man kan sette spørsmåltegn ved om hvorvidt de har klart å bruke vinteren til å adressere lagets kanskje største svakhet – nemlig mangel på en notorisk målscorer. Toppscorer i fjor ble Kristoffer Larsen med fattige åtte nettkjenninger.

Lagets kanskje mest sentrale spiller er imidlertid 20-åringen Jakob Glesnes. Midtstopperen har tidligere vært aktuell for både Arsenal og Liverpool, men ser nå ut til å ha slått seg til ro i FKF. Sammen med Jan Marius Ringstad utgjør de et av avdelingens mest solide stopperpar. Ellers verdt å merke seg på laget fra Dalen er de lettbeinte, tekniske flankespillerne de har i Senai Hagos, Tor Mattis Kåven og Ahmed El-Amrani, som skal skape trøbbel for årets motstandere. Bredden i FKF-stallen er det heller ikke noe å si på, da de som ett av ikke alt for mange andredivisjonslag i Norge har et rekruttlag i divisjonen under.

Alt i alt setter jeg kortene mine på at fjorårets sesong kun var et hvileskjær for de hardtsatsende bergenserne, og at ny trener gjør at laget får en ny giv. Dersom flere av de talentfulle juniorene slår ut i full blomst kan det bli meget spennende å se hvor langt det rekker for FKF.

Tabelltips: 3. plass
Share