Øyvinds analyse: Brann 2

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Helge Nilsen

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 6. plass i 2. div. avd. 3
2012: 7. plass i 2. div. avd. 3
2011: 1. plass i 3. div.
2010: 4. plass i 3. div.
2009: 2. plass i 3. div.

Treningskamper:
Stord (h) 4-5
Åsane (n) 3-4
Nest Sotra (n) 0-1
Sandnes Ulf 2 (h) 1-2
Sogndal 2 (b) 8-0
Varegg (h) 3-2
Åsane (b) 0-0

Vurdering:
Uten nevneverdig konkurranse plukker Brann opp det meste som rører seg på fotballfronten i Hordaland. Deres talentarbeid regnes blant landets aller beste og mest gjennomførte – kanskje ikke spesielt overraskende så lenge vi snakker en av norges største fotballklubber.

Målsetningen til Brann er å bruke rekruttlaget sitt som en utviklingsarena for de eldste juniorene, blandet med de a-lagsspillerne som måtte behøve spilletid. En naturlig implikasjon av denne målsetningen er behovet for å holde Brann 2 i andredivisjon, noe de også har klart ganske enkelt siden opprykket for to år siden.

På sitt beste er kanskje Brann 2 Norges beste beste rekruttlag. Imidlertid har de de siste par årene hatt en tendens til å stille noe ujevne lag fra kamp til kamp, til frustrasjon for deres avdelingskolleger. Eksempelvis klarte de kunststykket å tape 1-5 mot bunnlaget Vidar, for så å slå topplaget Nest Sotra 3-1 fem dager senere. I løpet av de to siste sesongene har de tapt strakt henholdsvis de siste syv og fem kampene etter at plassen i divisjonen var sikret. Tilfeldig? Neppe.

Når det er sagt så kommer noen av landets aller meste lovende spillere å frekventere laget til Brann 2 utover i sesongen. Da kan man nevne i fleng 97-modellene Håkon Lorentzen som ble tippeligaens yngste målscorer noensinne da han scorte i debuten mot Tromsø i fjor, og backen Jan Ruben Sleen som også spiller på G-17 landslaget. Den storvokste spissen Ibrahima Dramé kommer helt sikkert også til å sette sine spor i årets andredivisjon. Senegaleseren ble hentet til Bergen i fjor høst og har bøttet innpå med mål i treningskampene.

Talentet i dette Brann-laget er ubestridt. Viljen til å gjør mer enn det som behøves for å sikre andredivisjonsspill i 2015 er kanskje tvilsom, men jeg håper at jeg tar feil.

Tabelltips: 8. plassShare