Iljaas scoret sin første når EIK2 vant

Seriekamp i 4.divisjon, Varhaug stadion

Varhaug -EIK 2  1-3 (0-3)

Målene: 0-1 (10) Jonas Mong, 0-2 (18) Chris Sleveland, 0-3 (33) Iljaas Rodjan, 1-3(53)

Dommer: Vidar Sævereid, Riska FK , OK.

Tilskuere: 80

Stjernetoppen:

*** Iljaas Rodjan

** Chris Sleveland

*Stian Hunnestad

EIK`s lag: Rimantas Boguzas- Kjetil Vigrestad, Jan Eric Wetteland, Oddvar Olsen, Jan Terje Søyland- Stian Hunnestad, Iljaas Rodjan – Jan Teo N.Tollefsen, Chris Sleveland, Jonas Mong – Simon Stapnes. Benyttede innbyttere: Erik Nordvoll, Even Myklebust, Elion Shatri , Ørjan Vigrestad.

Torsdag var det duket for et nytt gjensyn med de grønnkledde fra Varhaug etter noen års «fravær» for EIK sin del. På et fantastisk flott anlegg kunne speaker via et lydanlegg med århundrets romklang invitere til jærens beste pølser og forhåpentligvis en god fotballkamp. Og det ble en god fotballkamp fra EIK`s side. En litt famlete start de første minuttene åpnet Varhaug sjansestatistikken etter 6 minutter. Et frispark fra rundt 30 meter endret retning via en EIK-spiller og smalt i stolperota. Etter dette ble det nesten bare de gulsvarte frem til pause. Mange flotte kombinasjoner ble satt opp og de grønnkledde hang rett og slett ikke med i svingene. Når Jonas Mong og Jan Teo N.Tollefsen ble satt opp på kantene gikk det styggfort. Sentralt i banen styrte midtbanetrioen det meste. Etter 9 minutter kom første skremmeskudd, men Stian Hunnestad sitt skudd gikk på utsiden . Minuttet etter gikk Chris Sleveland inn i duell, og på returen kunne Jonas Mong sette inn 1-0 fra nesten 30 meter. Etter 18 minutter hadde EIK corner. Den ble avverget og slått tilbake i banen. Simon Stapnes var våken og satte fart fremover. En silkepasning traff Chris Sleveland på gjennomløp og han satte ballen iskaldt i mål. I det 24 minutt hadde EIK en ny dobbelsjanse, men «vorspielet» til denne sjansen var dagens høydepunkt. Det gikk på ett touch innom flere spillere der både samtidige og motsatte bevegelser ble krydret med timing og rytme. Veldig synd at Jonas Mong traff keeper på denne og ikke fikk satt den i mål. Iljaas Rodjan har brukt litt tid på å tilvenne seg det norske tempoet, men i denne kampen begynte vi å se hvilke kvaliteter som bor i han. Han jobbet og slet og var mye involvert i banespillet. Etter 33 minutter fikk han sin første scoring. Han dro av 2 mann inne i 16-meteren og satte ballen elegant og iskaldt til sides for keeper. EIK hadde flere gode sjanser og kunne nok ledet mer til pause. Etter hvilen kom Varhaug naturlig nok mer med i kampen. I det 53 minutt ble det endelig scoring . Et skudd ble reddet av Rimas Boguzas, men returen traff en Varhaug spiller på 1 meter og ble satt kontant i mål. 6 minutter senere kunne Iljaas Rodjan punktert kampen. Igjen dro han elegant av 2 spillere inne i 16 meteren, men lobben over keeper traff tverrliggeren. Utover kampen falt tempoet, og Varhaug kom mye mer med i kampen. Uten at det ble de helt store sjansene var det tydelig at de øynet en mulighet og presset EIK bakover i perioder. Kampen ebbet derimot ut på en 3-1 seier og den må karakteriseres som fullt fortjent. Nå venter treningskamp mot Vidar sitt a-lag i neste uke for rekruttene , før påske-appelsinene kan fortæres med full pott i åpningskampene.

Share