Øyvinds analyse: Stabæk 2

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Toni Ordinas

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 1. plass i 3. div.
2012: 14. plass i 2. div. avd. 4
2011:. 8. plass i 2. div. avd. 1
2010:. 11. plass i 2. div. avd. 1
2009: 4. plass i 2. div. avd. 4

Treningskamper:
Ørn Horten (h) 1-2
Lørenskog (h) 1-1

Vurdering:
I årets tredje serierunde møter EIK Stabæks rekrutter i Idrettsparken. Og i likhet med i de to første serierundene, så er det i praksis et av landets beste juniorlag som står på motsatt banehalvdel. Litt overraskende klarte bæringene å rykke opp fra tredjedivisjon i fjor etter å ha gått ubeseiret gjennom sesongen, samtidig som klubbens a-lag også klarte kunststykket å rykke opp i eliteserien på første forsøk i Adecco.

Mye har imidlertid endret seg siden Stabæk tok seriegull i 2008. Etter å ha vært truet av konkurs i flere år har Stabæk måttet se seg nødt til å gjøre drastiske kutt i administrasjon, ambisjonsnivå og spillerstall. Man har også måttet flytte tilbake til gamle Nadderud stadion. For Stabæk 2 er konsekvensen en tilsynelatende tynn stall å plukke spillere fra i forhold til det som er vanlig for tippeligaens rekruttlag.

På juniornivå er laget sikret god rekruttering gjennom et integrert samarbeid med NTG. Allikevel er det fare for en viss slitasje for en gjeng som skal spille både interkrets junior, og andredivisjon senior, i en avdeling som byr på veldig mye reising for laget fra Bærum. Nettopp dette er nok årsaken til at mange regner Stabæk 2 som den mest opplagte dumpekandidaten i avdeling 3.

Dog skal man være forsiktig med å avskrive Stabæk 2 fullstendig. U19-landslagets midtstopper Sondre Solholm Johansen og midtbanespiller Anders Trondsen kommer sannsynligvis til å frekventere i tippeliagen, det er dermed ikke sikkert at Stabæk 2 får nyte godt av dem veldig ofte. Allikevel er det flere andre unggutter som ligger i vannskorpen til a-laget som ventes å være med på å dra lasset for Stabæk 2, da nevnes i fleng Eirik Haugstad, Morten Thorsby, Harald Holter og Daniel Granli.

Det er alltid vanskelig å vurdere disse rekruttlagene, men opplegget rundt Stabæk 2 synes å være noe mindre strukturert enn hva andre tippeligaklubber skimter med. Grunnlaget er kanskje tynt, men usikkerhet rundt bredde og hvor tungt Stabæk satser på sine rekrutter gjør at jeg tipper dem sist. Så får heller tiden vise hvorvidt «De Blaa» kan overraske like positivt i likhet med deres a-lag i innledningen av årets tippeliga.

Tabelltips: 14. plass
Share