Øyvinds analyse: Grorud

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Rolf Teigen

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 4. plass i 2. div. avd. 4
2012: 10. plass i 2. div. avd. 1
2011: 1. plass i 3. div.
2010: 2. plass i 3. div.
2009: 3. plass i 3. div.

Treningskamper:
Kjelsås (n) 3-0
Ull/Kisa (n) 2-1
Alvdal (h) 5-0
Fram Larvik (n) 2-2
Gjøvik Lyn (h) 3-0
Raufoss (b) 0-2
Moss (b) 0-5
Birkebeineren (b) 2-1

Vurdering:
Omlag en mil nordøst for Oslo sentrum ligger Grorud – en gammel drabantby bygget opp på 60- og 70-tallet som velferdssamfunnets svar på et halvt århundre med urbanisering og bolignød. Der finner vi også EIKs motstander i årets sjette serierunde, Grorud IL.

Grorud IL var en del av paraplyklubben Groruddalen BK som én av ni klubber. På grunn av dårlig økonomi og nedrykk til tredjedisivjon havarerte samarbeidet i 2008. I kjølvannet av denne kollapsen har Grorud IL omsider etablert seg i andredivisjon som bydelens beste lag, dog tilsynelatende med en noe mer edruelig satsning enn forgjenger GBK.

En del profiler fra GBK-tiden er allikevel fremdeles å finne i Grorud IL. Trener Rolf Teigen hadde et stort navn og ble i sin tid hentet til Bryne, uten at det ble noen «slamdunk» for verken Bryne eller Teigen. Angriperen Faysal Mohamed Ahmed var også med i GBK, og spiller forøvrig på Norges landslag i Futsal. Ahmed er en av flere spillere, sammen med blant annet backen Morten Slorby og midtbanespilleren Preben Mankowitz, i dette laget med en fortid som adeccoligaspiller for Skeid. En annen viktig brikke i dette Grorud-laget er kapteinen Jens Andersen Grønhaug. Den storvokste midtstopperen har angivelig vært i søkelyset til flere klubber høyere i ligasystemet, men valgt å bli værende i gult og blått.

Av nysigneringer har Grorud IL hentet inn Momo Darboe som var sentral på midtbanen til Lørenskog i fjor. I tillegg har keeperen Martin Jørgensen, som stod i mål for Strømmen i adeccoligaen i fjor, kommet inn og forsterket laget.

Enkelte mener at Grorud på papiret har såpass sterkt lag at de kan være med å kjempe om opprykk i årets avdeling. I treningskampene rapporteres imidlertid prestasjonene å ha vært ujevne for østkantlaget. Av den grunn klarer jeg ikke å tippe dem noe høyere enn litt over midten, men magefølelsen tilsier at det kan bo en aldri så liten joker i Grorud IL.

Tabelltips: 5. plass
Share