Øyvinds analyse: Ålgård

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Hans Olav Frette

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 9. plass i 2. div. avd. 3
2012: 6. plass i 2. div. avd. 3
2011: 8. plass i 2. div. avd. 3
2010: 10. plass i 2. div. avd. 3
2009: 3. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Bryne (b) 1-2
Randaberg (b) 1-1
Frøyland (b) 2-2
Nærbø (b) 4-1
Vidar (b) 1-1
Staal (b) 0-1
Sola (b) 2-2
Førde (n) 1-1
EIK (b) 1-2
Fløy (h) 2-4

Vurdering:
Med ny stadion på Solås går Ålgård løs på sin tolvte strake sesong i andredivisjon. Men det var på håret at det skulle bli sånn – plassen ble nemlig reddet med seier hjemme mot Åsane i siste serierunde i fjor, i det som må sies å ha vært en skuffende sesong for laget fra Gjesdal.

I utgangspunktet skal det være et forsterket mannskap Hans Olav Frette råder over denne sesongen. Kristian Høvring er, og har vært, en ettertraktet spiller for fylkets andredivisjonsklubber i mange sesonger. Forsvarsspilleren har denne gangen valgt å returnere til Ålgård, hvor han spilte i 2006 og 2007. En annen meget solid forsvarer som returnerer til Ålgård er den færøyiske landslagsspilleren Rogvi Baldvinson, som fikk nok etter en sesong i Bryne.

Fremover på banen har Ålgård hentet inn Lars Thomas Hummervoll og Daniel Grønning, som begge har bøttet innpå med mål for henholdvis Hundvåg og Austrått. De to erstatter spissene Vetle Høivik og Daniel Tu Storhaug, som scoret begge målene da ÅFK slo EIK 2-1 på Ålgård i fjor høst. De egersunderne som hadde gledet seg til å se Janvier Ndikumana i aksjon mellom stengene for Ålgård i år må også se seg skuffet da han har blitt byttet ut med Magnus Håland fra Klepp. Videre har den rutinerte midtbanespilleren Henning Rugland lagt skoene på hylla.

Etter såpass omfattende utskiftninger blir det vanskelig å vite hva en skal forvente av Ålgård denne sesongen. Mange vil nok føle at Frette ennå ikke har klart å få ut hele potensialet til mannskapet sitt. Jevne treningskamper mot EIK, Vidar og Førde gir allikevel en grei pekepinn på hvor de står.

Ålgård flytter i år inn på et anlegg som bekrefter hvor ambisjonsnivået ligger. I et område med stor befolkningsvekst ser en for seg at det skal bli spill på førstedivisjonsnivå på sikt, men de fleste er nok inneforstått med at det blir for tidlig å tenke i de baner allerede i år. Allikevel begynner de å få et såpass slagkraftig mannskap, med Melhus, Kjeldner samt nevnte Høvring og Baldvinson som de største utropstegnene, at jeg tror mange lag kan få problemer med de sorte og hvite i denne sesongen.

Tabelltips: 9. plass


Share