Øyvinds analyse: Stord

Vår analyse er foretatt av Øyvind Mong, 30 år gammel utflyttet egersunder, og tidligere ivrig spiller i EIKs ungdomsavdeling. Bor for tiden i Haag i Nederland der han jobber for Statoil. Har tidligere jobbet en del som freelancereporter og blant annet dekket en del andredivisjons-kamper på Østlandet for Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende. Fortsatt ivrig EIK-supporter, selv om det mest blir å følge med via nettsider og aviser.


Trener: Magnar Aaland

Plassering siste 5 sesonger:
2013: 1. plass i 3. div.
2012: 3. plass i 3. div
2011: 4. plass i 3. div
2010: 13. plass i 2. div. avd. 1
2009: 8. plass i 2. div. avd. 3

Treningskamper:
Brann 2 (b) 5-4
Trio (h) 0-0
Åsane (n) 3-1
Os (h) 3-3
Åkra (h) 3-1
Haugesund (b) 0-2
Lysekloster 2-2
Vard (b) 0-1
Rosengård (n) 1-4
Odda (h) 6-1

Vurdering:
Sist gang EIK møtte Stord var i andredivisjon i 2005. Da het klubben Stord/Moster, men samarbeidsklubben gikk på en sportslig og økonomisk smell og måtte legge inn årene året etterpå. Nå er hundreårsjubilanten Stord IL tilbake i det gode selskap etter at opprykket ble sikret med uavgjort foran 1080 tilskuere hjemme på Leirvik i siste serierunde i fjor.

Gjennom vinteren har laget hentet inn en rekke spillere for å stålsette seg for livet i Oddsenligaen. Brødrene Erlend og Simen Grov spilte begge omtrent halvparten av kampene for Vard Haugesund i Adeccoligaen forrige sesong, og kommer til å blir å finne på Stord sin midtbane i år. En annen mann som blir å finne der er Jon Andre Røyrane, med fortid som tippeligaspiller for Sandefjord. Røyrane vender tilbake fra Island der han ble cupvinner med Fram Reykjavik i fjor. En annen spennende tilvekst er Patrik Gregora, en forsvarsspiller som kommer fra Slovakias største klubb ŠK Slovan Bratislava, der han riktignok ikke har fått alt for mange kamper.

CV’en til disse fire nevnte forsterkningene tilsier uansett at Stord mønstrer et klart forsterket lag i forhold til det som rykket opp i høst. Treningskampene viser blant annet uavgjort mot tredjedivisjonslagene Os og Lysekloster, mens avdelingskollegaene Brann 2 og Åsane begge ble slått tidlig i vinter. Den notoriske målscoreren Morten Hillestad noterte seg for 21 fulltreffere i fjorårets tredjedivisjon, og sammen med et stort og entusiastisk hjemmepublikum blir han nøkkelen til Stord sin suksess denne sesongen.

De siste årene har det vært jevnt i bunnen av avdeling 3, og det er ingen grunn til å tro at det ikke skal bli det i år også. Dermed blir det litt tilfeldig hvem som tippes og tilslutt havner under nedrykksstreken. Men i og med at Stord rykket opp med den knappeste marginen i fjor – fra en avdeling som kanskje ikke var den aller sterkeste – faller det naturlig å forvente en tøff sesong for Stord i år.

Tabelltips: 13. plass


Share