Så e me klare igjen!

Så e me klare igjen. Opp på lofte i skoffå fø å henta drakte. Der ligge u. Nystrøgen å fine. Skjerfe? Kå va det nå eg la d hen? Kleskotte?`Nei! Må se i hauen onna træningskleen. Der va d. Slengt på plass itte Brann-kampen i fjor haust, når me konna pusta litta ud. D blei en nye sesong me kampa i Oddsenligaen. Takk å pris fø d!

Spørs om eg får brug fø d i mårå. 18 grade å vindstille. Jau, eg he vå på Husabø mange aprilittemiddaga før. Å vett at nordvesten kan riva godt, særligt på tribunetage, der eg nok blir ståande i andre omgang. Sikkert lurt å ta d me!

Kå annart må eg huska? Flagge får venta te neste helg. D hørre t på bortekampa, så d blir liggande i skabe. Men kameraan må ladas. Adle fira. Å galaxyen! Kjenne at nervøsiteten å spenninge øge bara me å sidda hør på PC-tastature å knoda!

Andre e au i gang me sine rituala. I Londen he Svein W hengt ut den mest forvokste klestorken så någen gong he vå i den gadå. Eg konne se an heilt i frå Golan! Rune Iversen e sikkert på vei heim frå hyttå i Øvre Telemark. Andre vente me å reisa frå påskeferien heima i Egersund te itte kampen i mårå. Felles e at me e fodle a forventninga. Nye blanke ark, å en sitrande følelse i magen.

Eg he opplevd mange seristarta. Den fysste i 1976 skreiv eg om i «Opp te Husabø» i fjor. Koffe någen andre huske eg godt? For eksempel 1982, då me va tebage i den gamle tredje divisjonen itte 12 år i fjerde. Mod Ulf på Husabø. 700 tilskuera, å ei bomma bag skråningen me fjernsynskamera på tage! Kjedelige 0-0 kamp, men starten på tri veldi kjekke sesonga, der me yppte okke i kampen om å komma opp på nest øversta nivå.

He en del dårlige minna i frå serieåpninga. 2002 på Figgjo for eksempel. Pissregn. Me kjøre øve di follstendig i en omgang. Jarle Mong blir utviste, å me sleppe inn to drittmål itte pause. Pluss at meg, Helge å Georg blir trua me å bli kasta ud a stadion a dommaren!

1977 å 1978: Felles nevner Mosterøy! Lage så gong på gong ga okke mareritt. Trege men svære Østbø så alltid scorde mod okke. Blir ringe bara a å tenka på d! Skam så lågt nere me va i dei tien.

Men stort sett e d spenninge eg tenke på. Som i 2005 på Ålgård. Fysste kampen i andre divisjon på mangen år. Ongt lag så me ikkje visste om holdt mål elle ikkje. Flerne hundre tereisande EIK-fans. Antydning te tribunebråg. Tidligt baglengs å dårligt spel. Men en seine scoring a onge Skogen så redda dagen okka. Gjær d samma i mårå Espen!

2011 heima mod Søgne: En fyrrige onge spelar i frå Lyngdal me navn Tripic. Tribune der tage begynte å reisa seg. 3-0 seier å håb om bære tie! 2012 heima mod MK; Follt stadion, store stemning å nesten tri poeng. 2013 heima mod Fana, itte at åpningskampen i Arendal blei avlyste: Brunt gras, men et tent EIK-lag så hadde fortjent en møje større seier enn 2-1. Sjøl om me trengte hjelp a en seine straffe fø å vinna.

2014 heima mot Florø: Om cirka 19 tima veid me svare!


Share