Høyeste tilskuertall på fire år

815 tilskuere var til stede på serieåpningen i Idrettsparken i går. Det tallet er det største tilskuertallet EIK har hatt på en seriekamp hjemme siden byderbyet mot Eiger i første serierunde i 2010-sesongen. Vi opererte ikke med offisielle tilskuertall den gang, men i kampprogrammet fra neste hjemmekamp mot Hana skriver Sigvart Bilstad at det var 500 betalende tilskuere, rundt 100 med sesongkort og rundt 250 barn som kom gratis inn.

Også i går kom vi litt ut av tellingen da vaktene gikk tomme for billetter etter at de første 600 tilskuerne hadde gått gjennom portene. Men vaktenes estimater, sammen med telling på bilder tatt under kampen viser at det var rundt 815 tilskuere tilstede.

Begge de to foregående sesongene har det vært åpningskampene som har vært best besøkt av hjemmekampene våre. I fjor var 646 tilskuere til stede i Idrettsparken da vi møtte Fana, mens det i 2012 var 793 tilskuere som så oss mot Mandalskameratene i første serierunde.

Siste gang det var et firesifret tilskuertall tilstede på en av våre hjemmekamper i serien var for 23 år siden, da vi spilte lokaloppgjør mot Eiger (tap 2-5). Bortsett fra kampene mot Eiger må vi faktisk helt tilbake til august 1984 for å finne siste hjemmekamp med over 1000 tilskuere. Den gang gjaldt det toppkampen mot Vard i den gamle tredje divisjonen, som EIK vant 1-0 etter en heading av Arild Nærem.

Tre ganger har vi hatt over 1000 tilskuere på cupkamper det siste tiåret. Best besøkt var kampen mot Viking i 2007 (1800), mens det var 1600 tilstede da vi møtte Viking igjen i 2011. I fjor var det 1050 tilskuere i Idrettsparken da vi møtte Start.


Share