Foran cupkampen Lyngdal – EIK

I morgen kveld spiller EIK kamp i første runde i cupen borte mot Lyngdal. Kampen går på kunstgresset på hovedbanen på Lyngdal Stadion med kampstart klokka 18:00.

Lyngdal kvalifiserte seg for første ordinære runde ved å slå ut Mandalskameratene og Eiger i kvalifiseringsrundene, og vil nok forsøke hardt også å ta EIKs skalp.

I likhet med EIK serieåpnet også Lyngdal forrige helg, da de slo naborival MK med 2-1 i en tett og tøff batalje på hjemmebane, etter at MK først hadde tatt en tidlig ledelse. Seieren smakte nok ekstra godt i og med at to av Lyngdals beste spillere, Rolf Eikeland og Steffen Aavitsland, meldte overgang til nettopp MK i vår. Høydepunkt fra den kampen kan for øvrig sees her.

Lyngdal reddet seg så vidt unna nedrykk til fjerde divisjon forrige sesong, men har et ungt talentfullt mannskap som trolig vil bite bedre fra seg i år enn de gjorde i fjor. Laget trenes av Jan Sanden, som har hatt flere perioder bak roret i Lyngdal. Lagets mest kjente spiller er Espen Hægeland, som har en fortid i Bryne, Hana og MK, og som scoret seiersmålet mot MK på straffe. I det som er en nokså ung spillertropp har Lyngdal også igjen to spillere som var med og slo EIK ut av cupen i 2008, nemlig Thomas Hægeland og Morten Sanden. Espen Hægeland spilte for øvrig for ti år siden, da EIK nokså heldig tok seg videre i cupen mot Lyngdal ved å vinne 3-1 i Idrettsparken. (bildet under)

Av Lyngdals yngre spillere kan vi legge spesielt merke til brødretrioen Amar, Omar og Adi Markovic. To av dem kom tilbake til Lyngdal fra Start i vinter. Omar (bildet til høyre) fikk et innhopp for Start i Tippeligaen i fjor, og har sammen med brødrene vist mye positivt i sesongoppladningen.

EIK gjennomførte sin siste trening før cupkampen på hovedbanen onsdag kveld. Med nyheten om at Sverre Larshus Larsen hadde røket korsbåndet var det en nokså fattet stemning i spillergruppa, som selvsagt føler med sin lagkamerat. – Fryktelig synd for Sverre, som virkelig så ut til å gå mot en god sesong, var trener Bengt Sæternes sin korte kommentar.

Bengt fortalte videre at han kun gjør en endring i troppen som reiser til Lyngdal i morgen, der Stian Ingebrethsen går inn på Sverres plass. Noe endelig lag hadde ikke treneren tatt ut, men han har signalisert at selv om serien er viktigst så har også cupen prioritet. Så det blir et EIK-lag med et sterkt ønske om å ta seg videre til andre runde som reiser til Lyngdal i morgen ettermiddag.

Når det gjelder skadesituasjonen ellers så er Kim Robert Nyborg tilbake i full trening igjen, og med i troppen til Lyngdal. Kai-Ove Stokkeland er også i full trening igjen etter å ha slitt med ryggproblemer hele vinteren. Vår kaptein sier at han foreløpig trenger et par uker før han er i anstendig form, men håper at tiden nærmer seg at han er klar for kamp.

Vi møtte sist Lyngdal til kamp for tre år siden i serien, da vi vant begge kampene mot sørlendingene. I Idrettsparken ble det en klar 7-0 seier (referat), mens vi halte i land en knapp 2-1 seier da vi møttes i Lyngdal på høstparten (referat)

Vi reiser ned til Lyngdal med kamera og PC, og regner med å ha en live-oppdatering-light underveis, samtidig som vi satser på å komme med video av høydepunktene senere på kvelden.


Share