Foran cupkampen mot Arendal

I morgen kveld (onsdag) spiller EIK andrerundekamp mot Arendal i Idrettsparken, med avspark klokka 18:00. Vi satser på å komme med video og kampreferat etter at kampen er ferdig, og vil også oppdatere stillingen ved pause og umiddelbart etter kampslutt her på nettsiden.

Begge lagene er inne i en periode med veldig tøft kampprogram. Det vil nok derfor være ganske uvisst helt opp i mot avspark hvilke lag trenerne Bengt Sæternes og Torstein Oland sender utpå banen. Arendal midtstopperen Fredrik Krabbe ute med suspensjon, men keeper Anders Hegaard Larsen spiller sannsynligvis i morgen i og med at han bare fikk to seriekampers karantene etter utvisningen mot Vindbjart i helga. I følge Arendal Fotballs hjemmeside sliter også Jaran Jørgensen og Petar Rnkovic med skader og er tvilsomme til morgendagens kamp.

Det er bare andre gang i EIKs historie at vi møter et lag fra Arendal i cupen. I 1948 møtte vi Arendal Ballklubb borte, og vant 3-1 i andre kvalifiserende runde. Den gang tapte vi mot Start hjemme med 1-0 i første ordinære runde.

EIK gjennomførte en lett treningsøkt på hovedbanen nå i kveld, og vil sannsynligvis stille med en kamptropp som er nokså lik den som var oppført til kampen mot Stabæk på lørdag. Trener Bengt Sæternes sier at Espen Skogen er uaktuell på grunn av kneskaden han fikk mot Lyngdal i første runde. En skade han ikke tok alvorlig nok til å begynne med, slik at han spilte og trente i uka etter. Henning Romslo skal derimot være tilbake igjen etter sin strekkskade, mens Espen Rasmussen har fått akupunkturbehandling mot det som mest sannsynlig bare var en krampe i låret. Kai-Ove Stokkeland er også i trening, men Sæternes ønsker å skynde seg langsomt når det gjelder å få veteranen kampklar. – Det er viktig at Kai-Ove blir fullt restituert før vi begynner å bruke ham, for det er en lang sesong foran oss og nok av kamper der han kan gjøre en viktig jobb, sier EIK-treneren.

Bengt sier videre at laget gleder seg til kampen, og at det å komme til tredje runde utvilsomt er en gulerot som vil inspirere til full innsats. – Og dersom vi klarer å forsere oss forbi Arendal er vi såpass gode at vi ikke bare er listefyll til tredje runde. Særlig dersom vi skulle få en motstander fra første divisjon vil jeg anse at vi skulle ha brukbare muligheter til å ta oss til fjerde runde for første gang i klubbens historie. Men først må vi selvsagt slå Arendal, poengterer EIK-treneren.

Han fortsetter: – Mot Stabæk på lørdag så jeg mye positivt. Blant annet har vi fått inn en helt annen defensiv trygghet enn på tilsvarende tid i fjor, og offensivt skapte vi også mye etter bra spill. Begge sidebackene var bra med framover, slik at vi skapte bra trykk mot Stabæks forsvar.

Regnet som har kommet det siste halvannet døgnet har gjort godt for en gressmatte som var veldig tørr og hard, og som skapte en viss bekymring for banemester Kay Urdal før helga. Dermed skulle det meste ligge til rette for en spennende opplevelse i Idrettsparken onsdag kveld. Kamspstart klokka 18:00 altså.


Share