EIK videre til tredje runde

Arendal leder 1-0 ved pause i Idrettsparken etter en scoring av Marius Bruun Henriksen etter rundt 20 minutters spill. Jonas Høidahl feilberegnet et langt framspill, og bokset ballen rett i beina på Arendals toppscorer, som hadde en lett jobb med å sette ballen i det tomme buret.

EIK åpnet best, men første halvdel av omgangen følte lagene hverandre mest på tennene uten at det skjedde for mye foran målene.

Vi noterte tre langskudd fra Kim Robert Nyborg, der to ble reddet av Arendals keeper Hegaard Larsen, mens ett strøk utenfor.

Mot slutten av omgangen etablerte EIK et visst trykk mot Arendals mål, med flere dødballer, og scoret nesten da Thomas Leidlans stupheadet like utenfor etter en fin pasning fra Stian Ingebrethsen, som har kommet inn som innbytter for en skadet Martin Håland.

Rundt 410 tilskuere er til stede i Idrettsparken, der det er lett regn, men ikke noe særlig vind.


I andre omgang strevde EIK å skape sjanser fram til Mathias Perttamo ble satt inn etter en times spill. Den målfarlige spissen fornektet seg imidlertid ikke. Etter først å ha fått et forsøk alene med Arendals keeper reddet utlignet han et kvarter før slutt etter fint forarbeide fra Stian Ingebrethsen. Dermed 1-1 etter full tid.


EIK scoret to raske mål i første ekstraomgang, ved Thomas Leidland og Perttamo, og selv om Ole Marius Håbestad reduserte for gjestene greidde EIK nokså greitt å forsvare seg de siste minuttene, selv om det var mange trøtte bein å spore.

En fortjent 3-2 seier etter ekstraomganger.

Kampfakta


Share