Junior 1 tok årets første seier

Etter mye tøff motstand de første kampene med et par tap med stygge sifre, så var det endelig litt optimisme å spore igjen i troppen da de skulle ta imot Kopervik til årets første hjemmekamp i Idrettsparken. En gammel bekjent, selv om han gjorde sitt comeback i tapet mot Vard-Haugesund i forrige serierunde, var tilbake i rekkene bak, nemlig Vegard Stapnes. Chris Sleveland var også med på laget, så laget var fulltallig for første gang på en god stund.

EIK tok tidlig kommandoen i kampen og skapte flere gode sjanser i første omgang mens Kopervik nøyde seg bare med fyre løs den ene klareringen etter den andre. Dette skyldtes nok et særdeles godt press fra hjemmelaget som stresset og ga motstanderen liten tid med kula. På tross av alle de store sjansene, uteble målet og da ender det som det gjerne gjør, ifølge klisjene, at motstanderen tar ledelsen på sin første sjanse i kampen. En lang klarering havnet mellom våre to midtstoppere og uten en tydelig kommunikasjon på hvem som gjorde hva, så smatt spissen gjennom og lobbet elegant over Alexander i målet, helt ufortjent! Dette var selvfølgelig et slag i trynet, men guttene hevet seg og fortsatte jobbingen. Heldigvis for Kopervik ble det ingen mål for tigrene og de kunne gå til pause med 1-0 ledelse.

Selv om guttene lå under, var det stor optimisme å spore blant gjengen. Med så mange sjanser så var det bare et tidsspørsmål før målene ville komme. Og i andre omgang ble lik som den første. Guttene produserte sjanse på sjanse, spesielt Simon Sæternes Stapnes hadde flere fete sjanser som han normalt setter, men ballen ville ikke inn. Da var det godt at vår egen Sondre Tveit steg høyest på en corner og fortjent stanget inn utlikningen. Guttene fortsatte presset og i slutten la vi om til 4-4-2 med Kjetil Bø Olsen og Tveiten på topp. Kjetil var som en irriterende klegg i beina på Kopervikforsvarerne og ga dem aldri fred. Til slutt fikk guttene, og ikke minst Kjetil, lønn for strevet da han satte inn 2-1 like før slutt. Like etterpå blåste dommeren av og tigrene kunne endelig slippe jubelen løs. Heldigvis ble det seier for guttene, men hadde det ikke blitt tre poeng så våger undertegnede å påstå at Sveinung Stapnes ville ringt politiet og meldt fra om et ran i Idrettsparken…..


Share