Junior 2 på vinnersporet igjen

Junior 2 skulle ut i sin tredje bortekamp for året mot serielederen i andre divisjon, Havørn. De hadde bare et tap for året, men det var likevel mot en motstander som EIK hadde slått to ganger tidligere i år, Nærbø, så det var stor optimisme å spore før kampstart. I forkant var troppen litt utsatt for skader og forfall og spillere som Fredrik Vold og Truls Gyland var dermed med for første gang i år for å dekke opp for forfallene.

EIK tok tidlig kommandoen i kampen og presset Havørn tilbake på banen, noe som igjen førte til mye klareringer fra hjemmelagets side. Allerede tidlig i kampen skulle Truls sette inn sitt første av to mål da han kontant headet inn en corner slått av vår egen Eddy «Messi». EIK kontrollerte kampen, men på sine to første sjanser for dagen scoret hjemmelaget like godt 2 mål og dermed 2-1 til Havørn, på tross av stor dominans av tigrene i banespillet.

I pausen la vi om til 4-4-2 for å skape mer «trøkk» på topp og det skulle ikke ta lang tid før utlikningen kom. Leidulf var våken på et dårlig utspark, satte fart og ekspederte ballen lekende lett i mål og 2-2. Om det var synet av Leidulf og Brian Thorsen på topp som ga keeper en støkk vites ikke, men Leidulf var nådeløs alene med keeper. Denne kombinasjonen mellom Brian og Leidulf skulle være helt avgjørende for utfallet av kampen.

Nå virket det som om Havørn mistet enda mer piffen og da er ikke Truls vanskelig å be. Han satte inn 3-2 like etterpå, men det var gjerne av den kontroversielle sorten siden det ble store protester fra Havørns side, dog ikke helt uberettiget. Som flere andre ganger i år, når laget tilsynelatende har kontroll, så dukker det opp unødvendige baklengsmål på ugunstige tidspunkt. Dette skjedde også i dette tilfellet. På en ball som EIK hadde full kontroll på, så ble den ikke klarert skikkelig og med litt tid og ro kunne de utlikne til 3-3 i kampen. Nå stod kampen og vippet og det var uhyre spennende for trener og tilskuere, det lå nemlig flere mål i luften. Heldigvis for tigrene denne gangen, så gikk det i favør EIK. Etter et nydelig spill som inkluderte spillerne Petter, Eddy, Brian og Leidulf, var det Brian som fikk æren av å sette inn dagens fineste mål og dermed også bli matchvinner i kampen. Guttene holdt ut de siste minuttene og kunne juble for en fortjent trepoenger og dermed gjøre noen ytterligere byks på tabellen.

Share