Bengt Sæternes: – Vi gleder oss til kampen mot Lyn

Nå har vi skrevet flere artikler om supporternes forventninger foran møtet med Lyn på Bislett i morgen. Men det som gjelder først og fremst er jo selvsagt det som skal skje på gressmatta på Bislett. EIKs trener Bengt Sæternes forteller om en spillertropp som gleder seg veldig til kampen i morgen, selv om både han og spillerne vet at også kampen mot Lyn er en vanlig seriekamp, der det som vanlig gis tre poeng for seier og ett for uavgjort. – Men vi vet jo at det blir en kamp med masse folk på tribunene, mot en motstander med et navn som klinger godt i ørene på norske fotballsupportere. Lyn har også lidenskapelige supportere som er flinke å støtte laget sitt, selv om de ikke er så mange nå som de var da de var i Tippeligaen. Så slik sett er det litt annerledes enn en del av de andre kampene vi reiser til. Men jeg har innprentet til spillerne at selv om motstanderen heter Lyn så ligger vi på samme nivå som dem, og det er ingen grunn til å ha en annerledes respekt for dem enn for hvilken som helst annen motstander i vår pulje. Og Bislett er en kjekk stadion å spille på, så vi har all grunn til å se fram til kampen med forventning, sier Bengt.

Mens mange supportere har dratt til Oslo allerede nå i dag venter spillerne til i morgen formiddag med å fly til Gardermoen, der de hentes av buss som tar dem de siste milene til Bislett. Bengt kan fortelle om en tropp som er nokså fulltallig i forkant av kampen. – Som du vet er jo Kai Ove Stokkeland fremdeles ikke klar. Vi matcher ham forsiktig på trening og er tålmodige slik at vi skal få ham i gammelt godt slag. Sverre ble operert for sin kneskade tidligere i uka, og rapportene sier at det gikk bra.

– Ellers er Martin Håland ute på ubestemt tid med en skade i leggbeinet, mens Aleksandras Ivanauskas fikk en strekk i lysken i B-kampen mot Moi tidligere i uka. Chris Søyland fikk også en strekkskade, og ingen av de tre er med i troppen mot Lyn. Det er derimot Espen Skogen, som ble skadet i cupkampen mot Lyngdal, og som har vært borte de siste ukene. Om han er klar for å spille samtlige 90 minutter er vel tvilsomt, men jeg holder ham for en joker som kan være god å ha med det rette kampforløpet, sier EIK-treneren.

Du har jo selv gode minner fra kamper mot Lyn! – Da tenker du vel på cupfinalen med Brann for ti år siden. Det var jo en spesiell dag for meg, som jeg husker tilbake med stor glede. Ikke minst fordi jeg klarte å prestere bra når det gjaldt som mest. Som spiller er du alltid fokusert på å prestere best i de store kampene. Og det klarte jeg den gangen. Og så var det jo spesielt i og med Brann-supporternes lidenskap og glede over å vinne cupen, avslutter Bengt, som legger til at han ser fram til stor støtte fra mange EIK-supportere på Bislett i morgen.


Share