Kå ska me synga i Oslo?

Jeg kjenner at adrenalinet begynner å stige så smått i forkant av lørdagens kamp på Bislett. Tankene går til det som skal skje på banen, men kanskje enda mer til det som ellers kommer til å foregå i Oslo i løpet av helga. Og da tenker jeg spesielt på hvordan vi supportere skal klare å gi laget vårt best mulig støtte.

Vi er ikke bortskjemte med «storkamper» vi som holder med EIK. På bortebane kan jeg bare huske en håndfull kamper der vi har tatt av gårde i stor flokk og virkelig hatt «a good time out», som vi sier på godt supporternorsk. Kampen på Randaberg i 81 står kanskje fremdeles i en særstilling. Men personlig er oppgjøret i Kopervik i 2004 favoritten. (bildet over) Det var første gang jeg opplevde at vi opptrådte som en stor syngende supporterflokk under tak. Og med Runars sugende løp foran supporterne etter seiersmålet og Asles strafferedning hadde kampen det meste som skulle til for å gå inn i historiebøkene.

De siste årene har Tigerflokken gjort mange helhjertede forsøk på å tine opp resten av et sjenert hjemmepublikum, uten helt å lykkes. Det blir liksom de samme 10-15 sjelene som lager lyd, mens resten av tribunen stort sett er tause bortsett fra når vi scorer. Men nå har vi en unik sjanse til å ta av litt, når vi reiser til hovedstaden med det som i vår målestokk blir «a massive away-following», igjen for å bruke bra supporternorsk.

Men hva skal vi synge? Vi har hymnen okka «Opp te Husabø», men den synes jeg vi skal ta ved innmarsj, kampslutt og ved scoringer. Og ellers la ligge. (Min personlige mening, vær gjerne uenig) Ellers er «Å me e tigrane» til melodien av Village Peoples Go West en sikker favoritt som alle kan.

Men for å ta oss litt videre har jeg tenkt en del de siste dagene om det er mulig å lage noen nye EIK-sanger som kan fungere på tribunen. Som både inneholder humor, selvironi og essensen i det som er okka identitet.

Med fare for at andre synes dette blir teit eller urealistisk våger jeg derfor å stikke hodet fram og foreslå følgende sanger. Den første er med melodien «I want to go home», og kan gjerne læres inn ved å spille videoen under mens man synger teksten under.Me komme frå en by
Der det lokte så de må spy
Me e kjende fø fisk å fajanse å nissen sin bil
Men nå tege me i
Så me komme på gli-i-i
Me e EIK, me e tigran frå okka by

Klarer vi den? Hadde vært noe foran Stortingsplassen og inne på Bislett dersom alle EIK-supporterne er med!

Man kan ellers si mye og mangt om Sheikh Mansours milliardinnsprøytning i Manchester City, men etter mange magre år er supporterne vant med å være oppfinnsomme. En av sangene jeg selv synes er skikkelig kul og morsom er sangen om brødrende Yaya og Kolo Toure:

Klarer vi den med teksten:
Store-Store Dennis-Store Dennis-Store Dennis Nielsen
Lille-Lille Stian-Lille Stian-Lille Stian Vigrest

Hadde vært litt kult synes i hvert fall jeg.

Jeg vedlegger et kommentarfelt under, der folk kan skrive sine meninger. Jeg tåler alt fra ros til total slakt 🙂

Kjell Å.

Share