Ny oslotur for A-laget

Vårt A-lag tar turen til Oslo for andre helg på rad når vi møter Grorud til kamp om poeng lørdag ettermiddag.

Etter at vi forrige helg opplevde det som må ha vært en av de største «away-days» in EIKs historie blir det nok en adskillig mindre supportergjeng som drar østover denne helga, men etter signalene å dømme kan vi fort komme opp i mot 20-30 supportere rundt banen i Grorud Idrettspark. Blant annet er det en god del som kombinerer EIK-kamp med Metallica-konsert på Valle Hovin dagen etter.

Vi glemte å annonsere kampen her på nettsiden, men på tirsdag var EIK i aksjon mot Moi i Rogalandscupen, dog med et lag som lignet mer på et junior- og guttelag enn et A-lag. Men i og med at det er A-laget som er påmeldt i den turneringen vil kampen telle som A-kamp. Hele 10 unge spillere fikk sin debut i kampen, som Moi vant 4-2 etter at de scoret på sine to straffer før kampstart.

Retter vi fokus østover mot Grorud så er det kanskje en av divisjonens mest anonyme klubber vi møter på lørdag. Laget trekker stort sett i underkant av 50 tilskuere på sine hjemmekamper, og har også en veldig lite oppdatert nettside, der det er vanskelig å finne informasjon om klubb og spillere.

Men det betyr ikke at det er noe dårlig lag vi møter. Grorud var sist i aksjon på onsdag kveld i cupen mot Stabæk, og der måtte tippeligalaget ha ekstraomganger for å score. Til slutt ble det 3-0, men Grorud forsvarte seg tappert selv etter å ha fått Momodu Darboe utvist 20 minutter før slutt av ordinær tid.

I serien kommer Grorud fra to strake tap mot Lyn og Stord, og laget ligger før lørdagens kamp på niende plass på tabellen med sju poeng på de seks første seriekampene. Lagets mest profilerte spiller er spissen Jonas Tekle, som i flere år har vært blant toppscorerne i Oddsenligaen. Han har denne sesongen allerede bokført fire fulltreffere.

Hans spissmakker, driblesterke Faysal Mohamed Ahmed, spiller forøvrig på Norges landslag i Futsal, og har i likhet med backen Morten Slorby og midtbanespilleren Preben Mankowitz en fortid som adeccoligaspiller for Skeid. En annen viktig brikke i laget er kapteinen Jens Andersen Grønhaug. Den storvokste midtstopperen har angivelig vært i søkelyset til flere klubber høyere i ligasystemet, men har valgt å bli værende i gult og blått.

Av nysigneringer har Grorud IL hentet inn Momo Darboe som var sentral på midtbanen til Lørenskog i fjor. I tillegg har keeperen Martin Jørgensen, som stod i mål for Strømmen i Adeccoligaen i fjor, kommet inn og forsterket laget.

Ellers trenes Grorud av Rolf Teigen, som for noen år siden hadde et kortere opphold i Bryne. Sørlendingen med den karakteristiske skipperlua hadde aldri noen suksess på Jæren, men har ledet Grorud med stødig hånd i flere sesonger nå, med fjerde plass i fjor som beste plassering.

Når det gjelder vårt eget lag så blir nok spillertroppen som i morgen setter seg på flyet til Oslo nokså lik den som var i hovedstaden forrige helg. Men Espen Skogen har kjent til skaden han fikk i kneet tidligere i sesongen og blir ikke med.

Kampen har avspark lørdag ettermiddag klokka 16:00, og går altså samtidig som Norge spiller mot Russland på Ullevaal- Kanskje det er grunnen til at så få har kjøpt billetter til landskampen? Enkleste måte å komme til Grorud Idrettspark fra Oslo sentrum er med T-bane til Grorud Stasjon. Banen ligger rundt 500 meters gange fra stasjonen, på sørsiden av Trondheimsveien.

Kampen vil for øvrig ikke bli streamet, men vi vil ha egen live-oppdatering på nettsiden, skrevet av Øyvind Mong


Share