Foran EIK – Vard

I ettermiddag er det tilbake til serien, etter at vi måtte si farvel til videre cupdeltakelse mot Viking sist onsdag. Motstander er Vard Haugesund, et lag som rykket ned fra fjorårets første divisjon, og som har fått en litt trå start på årets sesong i forhold til det som på forhånd var forventet. For hos de fleste såkalte eksperter var Vard sammen med Lyn de to fremste favorittene til opprykk.

Skal vi allikevel nevne litt om cupkampen mot Viking så viser i hvert fall TV-bildene at Vikings første scoring ikke var offside når vi «fryser» filmen. I de fleste nett- og avisreferatene, både de som ble skrevet live og de som ble skrevet etter kampen, blir det nevnt at scoringen sannsynligvis skulle vært annullert. Og både fra EIKs speakerbu og fra tilskuere som stod foran klubbhuset fikk vi samme beskjed. Men bildet under viser tydelig at det ikke var slik, og at Steinþór Þorsteinsson derimot gikk på et perfekt timet løp som opphevet EIKs offsidefelle.

Dessverre klarte vi aldri å komme tilbake etter denne tidlige kalddusjen, og selv om vi til tider leverte brukbart spill var vi i realiteten aldri nær å detonere en cupbombe mot siddisene.

Men i serien er vi med i høyeste grad, selv om vi før dagens kamp ligger fem poeng bak ledende Florø, som har imponert og som slo Grorud 3-1 på hjemmebane i går. Vi har tatt sju poeng på de tre siste seriekampene, men må vel innrømme at vi har hatt litt tur, både med tanke på linjemenn som ikke helt har fulgt med (mot Vidar) og stolper som har stått i veien (mot Lyn). Samtidig har laget okka vist at de kan kjempe og spille jevnt med alle andre lagene i okka pulje.

Bengt Sæternes vil trolig starte kampen mot Vard med en nokså lik startellever som den som spilte mot Viking. Vard kommer også til Egersund med fulltallig tropp, i følge deres egen hjemmeside. Mer om Vard kommer i kampprogrammet, som legges ut digitalt her på nettsiden cirka en time før kampen.

Mens de fleste av kampene i denne serierunden spilles i dag tjuvstartet Lyn mot Fana på lørdag. Det endte med smått sensasjonelle 5-1 til bergenslaget på Bislett. Lyns supportere skriker nå høyt om trenerskifte, og det er vel ikke særlig overraskende om det kommer noen nyheter fra Oslo i så måte en av de nærmeste dagene.

Trenerskifte blir det mest sannsynlig lite av i Idrettsparken i ettermiddag. Men spenning og dramatikk blir det nokså sannsynlig nok av. Avspark er klokka 16:00


Share