Foran Fana – EIK

A-laget reiste i dag morges til Bergen der de skal møte Fana på Nesttun Kunstgress klokka 16:00. I troppen som reiste oppover til Bergen mangler Kim-Robert Nyborg, som må stå over etter at han fikk sitt tredje gule kort for sesongen mot Vard på mandag. Aleksandras Ivanauskas er skadet, mens Martin Håland (bildet over) er tilbake i troppen.

Det er to lag som slo til med skikkelig sterke resultater i forrige serierunde som møtes. Mens vi som kjent knuste Vard med 5-2 kommer Fana fra en sterk 5-1 seier over Lyn på Bislett, i en kamp der bergenslaget ledet 2-1 ved pause og der de kunne ligge bakpå å kontre i andre omgang. Før seieren i Oslo hadde Fana to strake tap bak seg mot Vidar og Brann 2. Fana ligger foran dagens kamp på sjuende plass på tabellen, to poeng bak EIK.

Hittil i sesongen har Fana vært det mest scoringskåte laget i pulja vår, med 20 fulltreffere. Åtte av dem har vært signert midtbanespilleren Jonas Hestetun, som kom fra Jotun for halvannet år siden. Og det spesielle er at seks av dem har kommet på straffespark.

Ellers har Fana et ungt mannskap med mange talentfulle spillere som vi nok får høre mer fra i årene som kommer. Marius Wichne og Mattias Totland ble begge nylig uttatt på U-landslaget, og sistnevnte har vært i søkelyset til franske Olympique Lyon. Lagets aller viktigste spiller er nok allikevel kaptein Anders Engeseth, som er blant avdelingens beste midtbanespillere.

I fjor vant vi 2-0 på Nesttun etter scoringer av Kenneth Grande og Espen Rasmussen, mens vi vant hjemmekampen 2-1. Totals sett har vi møtt Fana åtte ganger, der vi har vunnet fem, ett har uavgjort og to har endt med seier til Fana.

Ser vi på resten av pulja er det mest interessante at denne uka har sett sesongens to første «managerial casualties». På onsdag trakk Hans Olaf Frette seg fra trenerjobben i Ålgård, mens Lyns Finn Bredo Olsen sa takk for seg i går. Begge de to tradisjonsrike klubbene har hatt en sesongåpning under pari, og ligger i bunnstriden. Lyn er i aksjon i Bergen i ettermiddag mot Åsane, mens Ålgårds nye trener Tommy Bergersen får sjansen til å snu trenden først på mandag når laget hans møter Brann 2 på Solås.

EIK leverte gnistrende kontringsfotball på mandag, noe Nederland fulgte opp mot Spania i går. I dag satser vi på tre poeng i Bergen som en forsmak til klassikeren England-Italia. Vi har ikke egne folk til å dekke kampen live, men skal prøve å oppdatere i pausen og umiddelbart etter kampslutt.


Share