EIK tapte mot Fana

EIK klarte aldri å følge opp det flotte resultatet mot Vard på mandag da tigrene møtte Fana i Bergen lørdag ettermiddag. Status ble tap 3-1, i et oppgjør der hjemmelaget var best gjennom det meste av kampen, men der EIK kom bedre med mot slutten. Dette til tross for at vi tok en tidlig ledelse allerede etter fire minutter.

Jostein Salvesen, som bar kapteinsbindet i Kim-Robert Nyborgs fravær, hadde dette å si om kampen: – Dette var en dag der vi aldri kom opp i mot vårt beste. Vi åpnet jo bra og kom tidlig foran da Mathias kontret inn 1-0 tidlig i kampen, men dessverre fikk vi ikke kampen inn i vårt spor og trygget ledelsen etter scoringen. Vi ble liggende for lavt, og fikk ikke etablert noe skikkelig spill før Fana fikk utlignet.

Etter pause slapp vi så inn et mål på en dødball, der Fanas Mats Walberg fikk for mye rom på første stolpe, før de scoret sitt tredje på et brudd der de kom med mange folk i angrep. Det som var positivt var at vi aldri ga opp. De siste 20 minuttene dominerte vi banespillet, og skapte også en del sjanser. Vi hadde troene på poeng helt til dommeren blåste av kampen, men klarte dessverre ikke å få et godt resultat i dag.

Trener Bengt Sæternes hadde stort sett det samme å si om kampen som Jostein: – Vi følte vi var godt forberedt, men kom aldri opp i mot det vi kan. Og kom egentlig aldri skikkelig i gang før det stod 3-1, og da var det dessverre for seint, sier Bengt på telefon fra Bergen.

Kenneth Grande måtte forlate banen med skade allerede etter 20 minutters spill. I følge Bengt pådro han seg en skade i fotbladet, på samme måte som den skaden som holdt ham ute i flere uker mot slutten av forrige sesong, men i motsatt fot. – Vi vet ikke hvor alvorlig skaden er ennå, men Kenneth må nok i røntgen og ta et bilde av foten sin på mandag, sier Bengt.

I tillegg fikk Henning Romslo sitt tredje gule kort, noe som gjør at han må stå over hjemmekampen mot Åsane neste helg.

Kampfakta:
Fana – EIK 3-1 (1-1)
Nesttun Idrettspark, 159 tilskuere
Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding TIL
Gule kort: Håvard Sjursæther og Marius Wichne, Fana og Henning Romslo, EIK
Målene:
0-1 Mathias Perttamo (3), 1-1 Martin Sundal Aandahl (26), 2-1 Mats Walberg (57), 3-1 Lars Christian Kjemhus (76)
EIKs lag:
Jonas Høidahl, Miguel Diez, Dennis Nielsen, Marius Andersen, Stian Vigrestad, Espen Rasmussen, Jostein Salvesen, Kenneth Grande, Henning Romslo, Thomas Leidland, Mathias Perttamo
Benyttede innbyttere:
Stian Ingebrethsen, Martin Håland

Andre om kampen:
Dalane Tidende
Fanaposten
Stavanger Aftenblad
Bergensavisen

Share