Vi møter Stord i ettermiddag

EIK reiste i morges til Stord for å spille vårsesongens siste seriekamp. Etter 3-0 seieren mot Ålgård forrige lørdag er det med optimisme tigrene reiser oppover til Sunnhordland for å møte et hjemmelag som tapte mot Lyn sist helg, men som ellers har vist bra form de siste ukene.

Espen Skogen er fremdeles ute med skade, i tillegg til langtidsskadde Kenneth Grande og Sverre Larshus Larsen, mens Mathias Perttamo har reist på ferie. Thomas Leidland har jo også som kjent sluttet i EIK og meldt overgang til Vidar. Ellers kan trener Bengt Sæternes velge spillere fra en fulltallig tropp til dagens kamp. Både Espen Rasmussen og Christian Andrasen har slitt med småskader den siste uka, men er med i dagens tropp.

Nyopprykkede Stord har kommet i siget etter en forferdelig sesongåpning, men ligger før dagens kamp fortsatt på nedrykksplass med sine 14 poeng. Lagets klart viktigste spiller er spissen Morten Hillestad (bildet), som alene har besørget 12 av lagets 18 mål i serien så langt. Hans vanlige makker i angrepet, slovaken Vladimir Balat, soner imidlertid karantene i dag etter å ha fått sitt femte gule kort for sesongen mot Lyn forrige helg.

Ellers er søskenparet Simen og Erlend Grov sterke kort på Stords midtbane, etter at de begge returnerte til moderklubben fra Vard i vinter. Eldstemann Simen startet fjorårssesongen som kaptein i Vard, mens Erlend fikk lite spilletid etter at Vard hentet inn danske Flemming Christensen som trener. John André Røyrane, som har erfaring fra Sandefjord, Løv-Ham og Lyn, i tillegg til spill på Island, er også en viktig spiller på Stords midtbane.

Lenger bakover på banen er det Christian Brink som er lagets mest kjente spiller. 311-åringen, som spilte for Stord/Moster da vi møtte dem i 2005, returnerte til Stord i vinter etter til sammen ni år i klubber som Sogndal, Lyn, GIF Sundsvall og Sarpsborg 08. Det sies ellers at Stord i dagens kamp vil ha den 18 år gamle debutanten Ruben Aksnes mellom stengene.

kampstart er klokka 1600 på Stord Stadion


Share