Høstsesongen blåses i gang på lørdag

EIK reiser fredag på sesongens lengste bortetur når lørdagens kamp mot Florø er reisemål. Troppen ble samlet etter ferien forrige torsdag, og har trent en god uke før møtet med serielederen. Assistenttrener Svein Harald Vigrestad forteller til nettsiden at Espen Rasmussen og Marius Andersen er ute med gule kort, mens Espen Skogen fortsatt er skadet i tillegg til langtidsskadde Sverre Larshus Larsen og Kenneth Grande.

Siste nytt fra A-stallen er at Marius Andersen nærmest er klar for overgang til Fløy, i og med at han skal til Kristiansand og studere. I tillegg har Martin Håland valgt å trappe ned etter en vårsesong med lite spilletid. Som kjent er også Thomas Leidland borte fra troppen etter at han før ferien meldte overgang til Vidar.

Nye spillere i EIKs tropp er de to midtstopperne Nicolai Geertsen og Simen Albin Thøgersen. Det er ventet at Geertsen vil spille fra start i Florø, i og med at Marius Andersen er suspendert.

Florø har hatt en strålende vårsesong, og ligger altså helt på toppen av tabellen etter halvspilt serie, seks poeng foran EIK. Laget fra Norges vestligste by kan glede seg over at flesteparten av spillerne blir med videre i sesongen, etter at det lenge ble spekulert om en del ville reise bort for å studere. Florø har allikevel kaptein Andre Reksten ute med karantene og Kristian Sigdestad ute med sykdom, pluss Christer Husa og Kristoffer Ryland som er langtidsskadet. Under kan dere høre Florøs trener Terje Rognsøs betraktninger i forkant av kampen:

Mens EIK bare har tatt en seier på bortebane så langt i sesongen står Florø med fire seiere, to uavgjort og ett tap på hjemmebane. Lagets eneste tap hjemme kom mot Fyllingsdalen for halvannen måned siden, mens de to siste seriekampene mot Vidar og Lyn har endt uavgjort. Uavgjort ble det også da de to lagene møttes i serieåpningen i Idrettsparken i april. (videoen under)

Et titalls supportere har signalisert at de tar turen oppover for å støtte tigrene. Vi ønsker både spillere og supportere lykke til!

Trolig startoppstilling for EIK: Jonas Høidahl, Miguel Diez, Dennis Nielsen, Nicolai Geertsen, Stian Vigrestad, Mathias Perttamo, Jostein Salvesen, Kai Ove Stokkeland, Kim-Robert Nyborg, Henning Romslo, Christian Andreasen.


Share