Stian Vigrestad om Florø – EIK

Først av alt Stian. Gratulerer med en sterk seier. Kan du gi en oppsummering av kampen?
– Vi hadde en veldig tydelig kampplan som vi snakket mye om på forhånd. Vi skulle ligge bakpå, med Kim like foran forsvaret, og med Jostein og Henning nærmest som indreløpere, for å prøve å lede angrepene deres utover på flankene. Samtidig var Mathias og Kai Ove linkene fram mot Christian på topp.

Vi ble nokså hardt presset fra avspark, og Florø skapte en del muligheter det første kvarteret. I en slik bortekamp var det nok ganske avgjørende for kamputfallet at vi fikk det første målet, da rundt ti minutter gjenstod av første omgang. Det førte til at Florø måtte begynne å jage mer, samtididg som det ga mer rom for oss framover på banen. Nå måtte vi jobbe ganske hardt for å vinne ballen, og dermed klarte vi nok ikke å ta overgangssjansene så godt som vi hadde ønsket. Allikevel økte vi til 2-0 på et frispark jeg først slo mot Mathias, som fikk headet videre til Dennis som scoret fra bakre stolpe.

Etter 2-0 scoringen merket vi at Florøs spillere nærmest ble desperate, og noe av strukturen deres forsvant. Da ti minutter gjenstod fikk de et feilaktig straffe da Stefan Aase løp inn i beina mine etter et innkast. De scoret, men vi klarte heldigvis å unngå flere baklengs og tok en sterk seier. Etter alt som har skjedd den siste uka føltes det nesten som mer enn tre poeng vunnet!

Hvordan ble spillergruppa påvirket av spekulasjoner om Bengts framtid og at Martin valgte å gi seg?
– Vårt fokus er mot det vi skal prestere i kampene. Vi hadde et spillermøte nå i forkant av høstsesongen, der vi oppsummerte våren. Både det som var bra og det som kunne forbedres. Så blir det jo litt spekulasjoner både i avisa og på byen når sentrale lokale spillere velger å gi seg. Den avgjørelsen kan vi andre ha vår mening om, men nå framover handler det uansett om å ha fokus fram mot neste kamp, og forsøke å plukke så mange poeng som vi kan utover høsten. Og glem ikke at vi fremdeles er en ganske god gjeng med «lokale spillere» igjen i troppen.

Så er det vel slik at mange kunne tenkt seg et lag utelukkende bestående av lokale spillere. Men dersom klubben har et mål om at vi skal kjempe i toppen av andre divisjon kommer vi ikke utenom å hente noe ekstra kvalitet utenfra. Det er helt naturlig, og noe alle klubber på vårt nivå forsøker å gjøre.

Jeg takker for samtalen, og ønsker Stian og resten av laget god tur hjemover med tre poeng i bagasjen


Share