Høstsesongens første hjemmekamp

I morgen lørdag er det duket for høstsesongens første hjemmekamp i Idrettsparken når EIK tar i mot Fyllingsdalen til seriekamp i Oddsenligaen.

EIKs lag gjennomførte en lett trening nå i kveldingen, i strålende sol og 22 grader i Idrettsparken. I følge værmeldingene vil det nok ikke bli så fine forhold når kampen blåses i gang klokka 1600 i morgen, men om det blir «bergensvær» får vi håpe og tro at vi er like forberedt på det som Fyllingsdalen er. Gressmatta i Idrettsparken ser i hvert fall bedre ut enn på svært lenge, så det meste skulle ligge til rette for en god kamp mot en motstander som er kjent som et spillende lag.

Vårkampen i Bergen endte uavgjort 0-0 i et velspilt, men nokså sjansefattig oppgjør, der vi først og fremst gjorde en solid defensiv innsats, men der vi hadde noen brukbare sjanser mot slutten til å vinne kampen. (høydepunkt under)

På kveldens trening var det kun Espen Skogen som var fraværende av spillerne i A-stallen. Kneet hans er fremdeles en del steg i fra å være kampklart, og i verste fall vil resten av sesongen ryke for den kjappe angrepsspilleren. Som kjent vil heller ikke Kim Robert Nyborg spille kampen mot Fyllingsdalen på grunn av det gule kortet han pådro seg i Florø forrige helg.

Ellers var det gledelig å se at Kenneth Grande var tilbake på treningsfeltet, og midtbaneeleganten kan utmerket godt bli å se på banen i morgendagens kamp. Aleksandras Ivanauskas er også tilbake igjen etter skadefravær og ferie, mens Marius Andersen også trolig vil være i troppen i morgen, før han drar til Kristiansand for å spille resten av sesongen for Fløy. Hans erstatter Nicolai Geertsen (bildet til høyre) vil trolig få sin hjemmedebut i EIKs midtforsvar, etter en god kamp mot Florø for en uke siden.

Martin Håland ble som kjent solgt til Ålgård denne uka, etter at han var misfornøyd med lite spilletid i EIK. Slik saken ble var det nok den beste løsningen for alle parter, og det skal bli spennende å se hva Martin kan bidra med hos svarttrøyene, som ligger nokså håpløst til på bunnen av tabellen med bare åtte poeng. Martin får trolig sin debut mot Åsane i Bergen i morgen.

Fyllingsdalen på sin side startet høstsesongen bra med 3-1 seier hjemme over Lyn sist lørdag, og er nok ivrige på å snu den negative trenden laget var inne i før ferien, da de tapte seks av de sju siste kampene. Trener Ólafur Örn Bjarnason har to mann ute med suspensjoner på grunn av gule kort, nemlig de to midtbanespillerne Patricios Rojas og Ståle Steen Sæthre. I dag ble det klart at Fyllingsdalen henter tilbake Kristoffer Nesse Stephensen fra Sogndal på lån, etter at han ble solgt til Tippeligaklubben i fjor høst. Men det er uklart om han blir med i kampen i morgen. Fyllingsdalen, som ligger to poeng bak på tabellen, har som kjent også hentet Geir Andre Herrem fra Vidar foran høstsesongen.

Et poeng er det utvilsomt at de to trenerne, Bengt Sæternes og Ólafur Örn Bjarnason, var lagkamerater i Brann i tre sesonger mellom 2004-07, og vant både cupen og serien sammen med Brann. (bildet under fra cupfinalen 2004)

Vi ønsker publikum velkommen til Idrettsparken klokka 1600, og minner om at det uansett vær er rikelig med overbyggede sitteplasser på tribunen.

Share