Klarer vi å holde følge med tetlagene?

Både Vard Haugesund og Vidar vant sine kamper i går, mot henholdsvis Lyn og Fana. Det betyr at for EIK er det seier som gjelder i ettermiddagens kamp når Grorud kommer på besøk.

Gjestene fra Oslo har hatt en brukbar formutvikling de siste ukene, og står med fem kamper uten tap. Men tre av dem har endt uavgjort, så laget fra Groruddalen ligger fremdeles veldig utsatt til på tabellen med sine 24 poeng, noe som er to poeng mer enn Stord og Brann 2, som begge ligger under streken.

Et artig poeng er det jo at navnet Groruddalen nærmest ble oppfunnet av egersunderen Hjalmar Kielland (bildet) da han som 25-årig nyansatt redaktør i Akers Avis i 1960 foreslo dette navnet som en fellesbetegnelse på dalen der så mye av Oslos etterkrigsbebyggelse kom.

Grorud var forrige helg innblandet i et dramatisk bunnoppgjør mot Stord, som endte uavgjort 3-3 etter at begge lagene hadde scoret en gang hver på overtid. Grorud fikk midtstopper Akinsola Akinyemi i denne kampen, og han må derfor stå over mot EIK. Bortsett fra det skal trener Rolf Teigen, kjent fra et kortere opphold i Bryne, kunne mønstre tilnærmet skadefritt mannskap. (Les mer om Groruds spillere i EIK-tilskuer, enten i papirformat, eller i digital utgave som publiseres på nettet før kampstart)

EIK har solide 4-1-1 etter ferien, og er med det formlag nummer to etter ferien, bare slått av Åsane, som har to poeng mer på sine seks siste kamper. Trener Bengt Sæternes har ingen spillere som skal sone karantene for kort. Men vi har en god del spillere som står med to eller fire gule kort, og som derfor må sone en kamp dersom de pådrar seg et nytt gult kort.

Skadesituasjonen er at Sverre Larshus Larsen og Mathias Perttamo er langtidsskadet. Kenneth Grande og Christian Andreasen sliter med mindre strekkskader, men kan muligens bli klare til kampen.

Vårkampen i Oslo endte uavgjort 1-1 etter at Mathias Perttamo først ga EIK ledelsen, og Zirak Ahmed utlignet for Grorud like etter.

Trolige lagoppstillinger i ettermiddag:

EIK:
Jonas Høidahl

Miguel Diez – Dennis Nielsen – Nicolai Geertsen – Stian Vigrestad

Espen Rasmussen – Jostein Salvesen – Kim Roberg Nyborg – Henning Romslo – Mads Nørby Madsen

Stian Ingebrethsen

Faysal Ahmed – Jonas Tekle

Anders Hatlen – Mohammed Mahnin – Preben Mankowitz – Momodou Darboe – Trace Murray

Emilio Garcia – Jens Grønhaug – Morten Slorby

Martin Jørgensen
Grorud:

Avspark klokka 16:30

Share