Første borteseier mot Vard på 82 år

EIK vant 2-1 mot Vard i Haugesund, etter at Vard ledet 1-0 ved pause. Dermed gikk EIK opp på andre plass på tabellen, men vi er fremdeles sju poeng bak Åsane, med fem serierunder igjen å spille.

I første omgang hadde Vard ballen mest, men skapte ikke allverdens foran Jonas Høidahl bortsett fra scoringen, som kom etter 21 minutters spill. Den irske backen Conor Powell la et perfekt innlegg som Anthony Avalos stupheadet inn i hjørnet på nærmeste stolpe.

EIK skapte heller ikke særlig mye av sjanser før pause, men var farligst når Espen Rasmussen satte fart på høyresiden. Vi noterte noen skudd fra lang distanse, som gikk utenfor eller over mål.

Det første kvarteret av andre omgang ble en kanonade mot EIKs mål. To ganger smalt ballen i treverket, og ved to andre anledninger måtte Jonas Høidahl ta fram sitt ytterste for å hindre scoring.

Vards press tvang Bengt Sæternes til å gjøre et bytte. Espen Skogen kom inn for en sliten Espen Rasmussen, og formasjonen ble samtidig lagt om til 4-4-2. Dette skapte umiddelbart mer driv framover, med Skogen som den toneangivende på et EIK-lag som resten av kampen viste det beste spillet vi har sett på lange tider. Samtidig var vi veldig aggressive i gjenvinningsfasen, og dominerte kampen den siste halvtimen.

Utligningen kom etter et corner fra Kenneth Grande, der Christian Andreasen var sist på ballen, mens vårt vinnermål kom da Henning Romslo satte inn returen etter at Vards keeper Sandvik først hadde stoppet et forsøk fra Espen Skogen.

Mot slutten av kampen hadde vi flere sjanser til å øke ledelsen, noe som vel ville vært hardt overfor Vard, som selv var så nære på å punktere kampen med sine mange sjanser i begynnelsen av omgangen.

Rundt 30 tilreisende supportere fikk se en historisk seier, i og med at vi ikke hadde slått Vard i seriekamp på bortebane siden 1932!

Mer om kampen
Kampfakta
Kampreferat Dalane Tidende
Kampreferat Stavanger Aftenblad
Kampreferat Haugesunds Avis


Share