Målløst mellom EIK og Førde

EIK hadde nok av sjanser til å kapre alle tre poengene, men måtte nøye seg med ett poeng etter at det ble uavgjort 0-0 i ettermiddagens kamp mot Førde.

Gjestene kom til Egersund etter en serie gode resultater i det siste, men var svekket av skader og suspensjoner. Derfor valgte trener Knut Erik Folland å starte kampen med to atten-åringer og en sytten-åring på banen. For EIK var Nicolai Geertsen suspendert, mens Stian Vigrestad var ute etter å ha fått en smell i ryggen. Miguel Diez var tilbake etter suspensjon, mens Espen Skogen var inne i startelleveren for første gang på nokså lenge.

EIK tok kommandoen fra avspark, foran 241 tilskuere, som er sesongens dårligste publikumstall i Idrettsparken. Men det var Førde som fikk kampens første store sjanse da Eirik Lund Holm mottok en stikball fra Erland Moen Taule og rundet EIKs keeper Jonas Høidahl. Men Kim Robert Nyborg, som spilte midtstopper i Geertsens fravær, fikk kastet seg og klarert til corner i siste øyeblikk.

Like etter hadde Nyborg EIKs første store sjanse, da han headet utenfor etter et frispark. Noen minutter senere kom både Christian Andreasen og Espen Rasmussen akkurat for sent til å omsette et innlegg fra Espen Skogen til scoring, mens et skudd fra Jostein Salvesen gikk over mål.

EIK dominerte det meste av omgangen, men hadde sin aller beste periode det siste kvarteret fram mot pause. Da var Førde flere ganger på gyngende grunn, og gjestene var nok lettet da dommer Cosmin Dima blåste for halvtid.

I andre omgang fortsatte EIK å kjøre kampen, mot en motstander som ikke viste altfor store ambisjoner om å sende mange mann i angrep. Men vi ble for upresise i pasningsspillet, og slo litt for mye mot gjestenes solide stoppere Gjermundstad og Eikeland.

Publikum skrek på straffe da Espen Rasmussen ble felt av Erlend Taule inne i feltet, men EIK-spilleren falt noe for lett til at dommer Dima lot seg påvirke. Samme Rasmussen hadde nær satt ballen i mål da et skudd forandret retning etter å ha truffet Gjermundstad, mens innbytter Mathias Perttamo satte et hardt skudd i nettveggen noen minutter senere.

I mellomtiden hadde trener Sæternes lagt om til 4-4-2, men heller ikke med to spisser klarte vi aldri å finne veien forbi Førdes forsvar. Nærmest kom Mathias Perttamo, med et skudd over fra seks-sju meters hold, og Kim Robert Nyborg, som headet en meter til side for mål fra bakre stolpe. Begge disse sjansene kom etter cornere.

Førde hadde knapt en målsjanse etter pause, og var rimelig fornøyde med å ha tatt et poeng mot avdelingens beste hjemmelag. For EIK var uavgjort et halvt tap. EIKs spiss Christian Andreasen oppsummerte kampen slik: – Vi startet veldig bra, og hadde et bra trøkk på Førde hele første omgang. Men vi manglet den siste pasningen. I andre omgang ble det mye kriging og lange baller, og lite konstruktivt spill. Men vi har jo sjansene til å avgjøre kampen, og skulle det vært en vinner av kampen i dag så skulle det vært EIK. Det er det ingen tvil om. Uavgjort føles som et halvt tap.

Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Firda
Førdes hjemmeside
Kapfakta (fotball.no)


Share