Rett og slett skamjilt!

Da vi forlot gamle Ålgård Stadion for litt over ett år siden etter å ha tapt 2-1 var de siste ordene speaker sa før vi satte oss inn i bilen at «foball e jilt». Vi hadde nettopp havnet under nedrykkstreken etter tre strake tap og så på ingen måte det jilde i situasjonen.

I dag forstod vi imidlertid at Ålgårds speaker hadde rett. Foball e jilt! Og lite er jildere enn å knuse en av våre argeste rivaler på bortebane. Med to scoringer før det var gått ni minutter, og 4-0 til pause har fotball sjelden vært jildere på Ålgård. Og når ikke hjemmelaget scoret selv når de fikk sjansene servert på et sølvfat forstod våre spillere til slutt at de kunne gjøre kvelden særdeles jild for EIKs supportere. To scoringer til i sluttminuttene sørget for smått utrolige 6-0 i Myrhålå, vår suverent største borteseier mot Ålgård noensinne.

Christian Andreasen scoret hattrick, og kan dermed bokføre totalt fem scoringer mot Ålgård denne sesongen. Når vi også husker at han til støtt og stadighet scoret mot gjesdalbuene for Flekkerøy er han nok ikke den jildeste motstanderen Ålgård kan tenke seg. Mathias Perttamo scoret EIKs to første mål, mens Henning Romslo scoret det sjette i siste spilleminutt.

Vi kommer tilbake med video av høydepunktene utover kvelden.

Kampfakta:

Ålgård – EIK 0-6 (0-4)
Myrhålå, 370 tilskuere (hvor var de? Jeg talte litt i overkant av 200 på tribunen, pluss Muzzi og Inge på motsatt langside i regnet)

Scoringene: 0-1 (6), Mathias K. Perttamo, 0-2 (9) Mathias K. Perttamo, 0-3 (24) Christian Andreasen, 0-4 (33) Christian Andreasen, 0-5 (87) Christian Andreasen, 0-6 (90) Henning Romslo

Andre om kampen:
Dalane Tidende
Stavanger Aftenblad
Ålgård FK


Share