Treningskamp mot Ulf i morgen

Etter en fin forestilling mot Frøyland på fredag drar vårt A-lag i morgen kveld til Sandnes for å møte Ulf, i det som blir en fin test på hvor vi står halvveis inne i sesongoppkjøringen.

Trener Magnus Powell sier han og spillerne gleder seg til kampen, selv om influensaen har herjet en del i spillertroppen de siste dagene. Derfor er det i skrivende stund litt uvisst hvilke spillere som vil være klare til morgendagens kamp.

Powell var bra fornøyd med det spillerne presterte mot Frøyland på fredag, og syntes han kunne gjenkjenne mye av det han og trenerteamet har terpet på siden treningene startet opp for halvannen måned siden. Men mens vi rent spillemessig dominerte stort i den kampen vil vi nok bli mer testet defensivt i morgen, mot et lag som til daglig er å finne en divisjon over oss.

Et ekstra poeng er det utvilsomt at Ulf ledes av vår tidligere trener Bengt Sæternes, selv om spillertroppen vår ser litt annerledes ut enn den gjorde da Sæternes ledet sin siste EIK-kamp for litt over fire måneder siden. Nicolai Geertsen, som gjorde en veldig god høstsesong i EIK-drakta, er også som kjent å finne i sandnesklubben

Etter nedrykket fra Tippeligaen er man vel litt usikre i Sandnes på hvor godt rustet Ulf er til å ta steget direkte tilbake igjen. Foreløpig har ikke de himmelblå hentet inn altfor mange nye spillere, mens hele ti mann har forlatt klubben siden sesongslutt i fjor. I tillegg til Geertsen er Tonny Brochmann (midtbanespiller fra danske Horsens), Paul Torres (midtbanespiller fra Landskron BoIS) og Pontus Engblom (angriper fra Haugesund) nye i Ulf-drakta. Sistnevnte har også i likhet med Magnus Powell, Mattias Nylund og Granit Buzuku en fortid i GIF Sundsvall.

I “gamle dager” møtte vi Ulf ganske ofte, men når vi blar i statistikkene må vi faktisk åtte år tilbake i tid for å finne siste gang EIK spilte kamp mot sandnesklubbens A-lag. Den gang gjaldt det også en treningskamp, som Ulf vant 6-3. Eneste gjenværende spiller på EIKs lag siden den gang er Espen Rasmussen, som scoret ett av våre mål.

Siste seriekampene mellom EIK og Ulf ble spilt for ti år siden, da begge oppgjørene endte 1-1.

Kampen i morgen kveld går på Ganddal kunstgress, med avspark klokka 18:00.

Share