EIK møter Fløy

EIK møter nok et lag fra vår egen avdeling til treningskamp i morgen når Fløy står på motsatt banehalvdel på Kiwi-banen. Det betyr et gjensyn med Marius Andersen, som spilte for oss senest i fjor vår. Som kjent har også Mathias Perttamo vært innom sørlandsklubben, og vi finner mange “connections” mellom de to klubbene dersom vi også inkluderer tidligere spillere. Når vi også tar med at Fløys sportslige leder Dagfinn Grastveit er egersunder er det vel ikke tvil om at for noen av aktørene blir dette en spesiell kamp, selv om det ikke gjelder kamp om poeng.

EIK-trener Magnus Powell forteller at han disponerer en nærmest skadefri spillertropp til morgendagens kamp. Miguel Diez trener fortsatt alternativt etter smellen han fikk mot Sola, men er eneste senior på skadelista. Ellers hadde vårt trenerteam ikke bestemt hvilket lag de ville sende på banen fra avspark i morgen da vi snakket med dem fredag kveld etter trening.

Den svenske forsvarsspilleren Martin Falkeborn (bildet) har vært på EIK-treningene denne uka, og vil trolig spille fra start på høyrebacken i morgen. 21-åringen kommer fra Brommapojkarna, som ligger på nivå to i svensk fotball etter at de rykket ned fra Allsvenskan i fjor høst. Men så sent som i august i fjor spilte Falkeborn begge kampene mot Torino i Europaligaens tredje kvalifiseringsrunde. En turnering laget hans kom med i fordi Sverige fikk en fair-play plass.

Fløy er et av lagene som har lengst kontinuerlig fartstid i Oddsenligaen. Blåtrøyene gyver nemlig løs på sin ellevte strake sesong på dette nivået i år. Men for to år siden var det bare Tromsøs nedrykk fra Tippeligaen som reddet Fløy fra nedrykk til tredje divisjon, etter at laget hadde endt tredje sist på tabellen. Men etter en massiv opprydning i spillerstallen kom Fløy-skuta på rett kjøl i fjorårssesongen, der laget til slutt endte på en fin sjette plass i avdeling 1, etter lenge å ha hatt kontakt med teten.

Før årets sesong har imidlertid Fløy igjen hatt stor utskiftning i stallen sin, og en rekke av lagets nøkkelspillere fra i fjor har forlatt klubben. Borte er også trener Jóhannes Harðarson, som etter fem år i Fløy flyttet hjem til Island for å ta over IB Vestmanneyjar.

Det førte Fløy ut på en intens trenerjakt, og da man ikke fikk napp hos lokale krefter på Sørlandet var det nok mange som sperret øynene opp da klubben i januar presenterte den tidligere West Ham-stopperen Tommy Taylor som sin nye trener.

Taylor spilte 340 ligakamper for laget fra Øst London, og spilte sammen med legender som Bobby Moore, Geoff Hurst og Trevor Brooking. Han vant FA Cupen med Hammers i 1975, og var med på laget som tapte finalen i Cupvinnercupen mot Anderlecht året etter. Han spilte også flere sesonger i Leyton Orient, før han avsluttet karrieren i belgiske Beerschot.

Trenerkarrieren har brakt ham til land som New Zealand, Bermuda og Finland, der 63-åringen kom fra etter å ha ledet Kemi Kings på nivå tre i vårt naboland i nordøst. Taylor har sett til sitt eget hjemland når han har forsøkt å forsterke Fløy-troppen, og i følge Fløys egen hjemmeside vil tre engelskmenn starte kampen mot EIK i morgen, mens Marius Andersen sitter på benken.

Fløy har spilt følgende treningskamper så langt denne våren:

 

Sandnes Ulf (h) 2-4 Sigurdsen 2
Donn (b) 1-1 Sigurdsen
Randesund (h) 4-1 Skårdal 2, Smith, Cimilli
Start 2 (b) 1-1 Mikkelsen
Lyn (h) 3-1 Dollery, Skårdal, Birkeland
Lyngdal (h) 3-2 Mikkelsen 2, selvmål
Donn (b) 1-2 Dollery (straffe)

Kampstart er kl. 14:00 på Kiwi-banen

Share