EIK felt av dødballscoring

En heading etter corner fra Viljar Vevatne da 19 minutter var spilt utgjorde forskjellen mellom Bryne og EIK da lagene møttes til treningskamp på Jæren søndag kveld. Ballen ble slått hardt inn mot første stolpe der backen flikket ballen videre inn i bakerste hjørne bak Igor Spiridonov.

Hjemmelaget, som kan gå til seriestart neste helg uten tap i treningskampene, var best før pause, mens et mer aggressivt EIK-lag hadde et lite overtak i andre omgang. I første omgang slet vi til tider veldig med å vinne ballen, og kom på svært få visitter foran Anders Kristiansen i Bryne-målet.

Men kampen kunne fort kommet inn i et annet spor. For etter bare to minutters spill hadde Cato Hansen en gedigen sjanse han burde scoret på, men etter at han hadde snappet ballen på midtbanen skjøt EIK-spissen utenfor alene med Kristiansen. (bildet under)

Bryne skapte heller ikke all verdens av sjanser i første omgangen, men var nære på å doble ledelsen da Jon Helge Tveitas avslutning traff stolpen.

EIK hadde tre store sjanser til å utligne i andre omgang. Først da kaptein Kenneth Grande skjøt over fra hjørnet av femmeteren. Deretter da Kim-Robert Nyborgs langskudd slo i tverrliggeren, og til slutt i siste ordinære spilleminutt da Eivinas Zagurskas skjøt utenfor alene med keeper.

For øvrig var vel kampen rent spillemessig nokså ordinær, og begge lagene led nok av at de fram til nå har trent på slette og raske kunstgressbaner. Gressmatta på Bryne Stadion virket tørr og litt “vårslapp” og innbød ikke til mye finspill foran rundt 400 frammøtte tilskuere.

Kampfakta
Bryne – EIK 1-0 (1-0)
Scoring: 1-0 Viljar Vevatne (19)
Dommer: Ola Kellerhals, Vaulen IL
EIKs lag:
Igor Spiridonov, Martin Falkeborn, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Madsen, Granit Buzuku, Lars Jørgen Mork, Henning Romslo, Kim-Robert Nyborg, Kenneth Grande, Cato Hansen
Benyttede innbyttere:
Espen Rasmussen, Sverre Larshus Larsen, Davydas Arlauskis, Eivinas Zagurskas

Andre om kampen:
Bryne FK
Dalane Tidende (krever innloggging)
Stavanger Aftenblad
Jærbladet (krever innlogging)

Flere bilder fra kampen:

Share