Foran serieåpningen:

Vårt A-lag serieåpner i morgen mot Fyllingsdalen på Varden Amfi i Bergen. Etter trening og et godt måltid mat gikk spillerbussen mot Bergen fredag ettermiddag. Trener Magnus Powell kan velge startellever fra bortimot skadefri spillertropp. De eneste som ikke er tilgjengelige er Miguel Diez (kneskadet) og Chris Sleveland (som fikk en lårhøne i B-lagets kamp mot Eiger sist fredag).

En skal ikke være i lag med spillertroppen lenge før en ser at det hersker en optimistisk tone i laget siste dagen før alvoret braker løst. Vi benytter sjansen når vi sitter på ferja over Boknafjorden til å høre litt om hvordan spillerne ser fram mot serieåpningen, og hvordan sesongforberedelsene har vært.

Nyutnevnt kaptein Sverre Larshus Larsen tar ordet først: – Først og fremst må jeg vel nevne litt om at vi spillere er generelt veldig fornøyde med opplegget som har blitt kjørt fra trenerteamets side. Uten å si noe negativt om Bengt og hans måte å organisere ting på tror jeg trygt vi kan si at strukturen under Magnus og Mattias har vært et par hakk opp i forhold til det vi har vært vant med.

– Veldig engasjerte og perfeksjonister, skyter Henning Romslo inn når han skal beskrive trenerteamet.

Kampen i morgen mot Fyllingsdalen? Igjen er det Sverre som fører ordet: – Vi er jo alltid litt ekstra spent før første kampen som betyr noe. Fyllingsdalen borte blir nok en tøff motstander, men vi gleder oss, og har tro på at vi skal kunne reise hjem med et godt resultat.

Cato Hansen har tidligere hatt Varden Amfi som sin hjemmebane, da han i 2009 spilte for Løvham på utlån fra Brann. – Jeg scoret mye mål da jeg var der, og det hadde vært kjekt å fått nettkjenning der i morgen, sier den hurtige angriperen. – Nå er det jo noen år siden jeg spilte for Løvham, og jeg har ikke helt oversikten om det fremdeles er igjen noen i dagens FKF-lag som spilte der også på den tiden. Men jeg kjenner jo Geir Andre Herrem fra tiden vi var sammen i Bryne.

I løpet av tiden det tar til Bergen rekker jeg også en grundig prat med Kim Skogsrud og Martin Falkeborn, som begge er hentet inn for å styrke EIKs forsvar. Begge de to nykommerne roser hvordan de har blitt tatt i mot av sin nye klubb, og er naturligvis spente på sin «ordentlige» debut i morgen. For Falkeborn, som er fra Stockholm, blir turen oppover samtidig et første møte med norsk vestlandsnatur, i godvær for en gangs skyld! Mer om Falkeborn og Skogsrud i de to første utgavene av vårt kampprogram «EIK-tilskuer».

Med store utskiftninger i troppen de siste par årene har Kenneth Grande nærmest blitt en nestor på laget. Jærbuen er den eneste som er igjen fra laget som for tre år siden startet vår nåværende periode i Oddsenligaen med å spille uavgjort 1-1 mot Mandalskameratene hjemme i Idrettsparken.

Hvordan vil du rangere årets tropp kvalitetsmessig i forhold til de tre andre sesongene du har spilt i EIK? – Jeg mener bestemt at vi står sterkere i år enn noen gang tidligere, svarer Kenneth. – Vi har fått inn gode spillere med erfaring fra høyere nivå, og som har vært ute en vinterdag før. Vi er blitt mer seriøse på det vi driver på med, og blitt mer effektive på treningene. Så min vurdering er at årets lag er bedre enn i fjor på samme tid, fortsetter han.

Hva kan vi forvente av tigrene på Varden Amfi i morgen ettermiddag? – Jeg tror dere vil se et EIK-lag som tør å ha ballen i laget, og er gode nok til å mestre en slik spillestil. Jeg tror også dere vil se et lag som tør å angripe, og våger å stå høyt på banen, selv på bortebane. Jeg føler at vi har fått inn nok defensiv trygghet til at vi kan tørre å være litt ambisiøse.

Og et godt resultat for EIK i morgen? – Vi går for tre poeng!

Vårt medieteam vil være til stede og oppdatere kampen med tekst i morgen. Vi vurderte å streame kampen live, men under forsøkene i går i eget klubbhus var sendingen såpass ustabil at det får vente til en annen gang. Men det vil komme video med høydepunkt i løpet av helga.


Share