Spiridonov fornøyd med at vi holdt nullen i Bergen

Igor Spiridonov var en av i alt seks spillere som fikk sin seriedebut i EIK-drakta mot Fyllingsdalen. Den storvokste keeperen var godt fornøyd med å ha holdt nullen, og sterkt bidratt til at vi reiste fra Bergen med tre poeng i bagasjen. Spiridonov, som kom fra Kirkenes før denne sesongen, hadde to glimrende inngrepener da vi ble presset de første tjue minuttene, og viste sikkert spill gjennom samtlige 90 minutter.

Selv var han mest opptatt av å rose forsvaret foran seg: – For en keeper er det selvsagt viktig å holde nullen, men det viktigste var at vi tok tre poeng i det som var en tøff bortekamp. Jeg tror hele laget fikk forsterket selvtillitt av en slik seier, og naturligvis er vi fornøyde. Forsvaret foran meg tok sin del av støyten defensivt, og etter som vi fikk bedre kontroll på kampen fikk jeg ikke så veldig mye å gjøre slik de spilte. Mot slutten av kampen gikk de mer og mer over til lange baller, men vi klarte forholdsvis greitt å hindre dem i å skape sjanser, sier EIK-keeperen.

Du spiller bak et forsvar som inneholdt spillere fra tre ulike nasjoner. Kan kommunikasjon være et problem? – Egentlig ikke. Fotballspråket er internasjonalt, og etter å ha trent sammen lærer man fort hverandres beskjeder og kommandoer. Samtidig er jo Kim og Martin nettopp kommet til klubben. Så vi har nok litt å jobbe med før vi er helt i mål med kommunikasjonen oss i mellom, men vi er på god vei. De er gode spillere, så det vil bli veldig bra når vi får trent litt mer sammen.

Dette mener for øvrig Igor gjelder hele laget: – Med ti nye spillere er det klart at det er mange brikker som skal samles før man er 100% samspilt og kjenner hverandres styrker og svakheter. Slik EIKs ambisjoner er kan man vel si at det måtte nytt blod inn. Man vil ikke klare å få et lag som utelukkende består av lokale spillere i en så liten by. Når det er sagt forstår jeg at det for mange supportere kan være viktig at det finnes lokale spillere de kjenner på laget. Og det gjør det jo i vårt lag.

Også trener Magnus Powell var veldig fornøyd med Spiridonovs spill. – Igor har vist hele vinteren hvilken god keeper han er. Noen blemmer har han hatt, men i dag står han prikkfritt, sier EIK-treneren


Share