Straffe fra Grande fikset tre poeng i serieåpningen

EIK fikk en god sesongstart da tigrene slo Fyllingsdalen 1-0 i Bergen lørdag ettermiddag. Etter å ha blitt litt presset på defensiven det første kvarteret slo vi tilbake og var det klart beste laget i andre del av omgangen. Kenneth Grande scoret kampens eneste mål etter at Mathias Perttamo hadde blitt tatt av hjemmelagets keeper Hagerup ti minutter før sidebytte. I tillegg hadde vi flere andre fete sjanser og kunne med litt flaks ledet med både to og tre mål.

På den annen side kunne vi lett kommet under med et par mål før 20 minutter var spilt, men keeper Igor Spiridonov viste hvilken fin tilvekst han er, og reddet to store sjanser. Riktignok med en retur som endte med et skudd i tverrliggeren med den ene anledningen. Trener Magnus Powell ønsket fra kampstart at Henning Romslo falt av som sikring bak midtstopperne når en av disse gikk i duell. Men dette gjorde at Fyllingsdalen vant for mange andreballer på midtbanen. Da Powell justerte dette etter rundt 20 minutters spill begynte vi å få et bedre grep på kampen.

EIK virket å ha kontroll på kampen det første kvarteret av andre omgang, men innbytter Magne Hesmyr Nilsen satte litt mer fart i hjemmelaget da han kom innpå. Men det var først da Mads Nørby Madsen måtte i dusjen for en ettersleng og fikk direkte rødt kort etter 70 minutters spill at Fyllingsdalen fikk skikkelig blod på tann. Kanskje en vel hard avgjørelse, men samtidig stod dommer veldig godt plassert bare noen meter fra der det skjedde.

De siste 25 minuttene hadde naturlig nok hjemmelaget ballen mye, men helhjertet innsats og disiplinert forsvarsspill hindret de helt store sjansene i mot. Store sjanser hadde derimot EIK. Kim Skogsrud hadde først en heading fra corner som ble mesterlig reddet av keeper Hagerup, mens Lars Jørgen Mork burde punktert kampen da han var alene med keeper på overtid.

2015 fyllingsdalen borte-perttamo blir tatt og får straffeSituasjonen der EIK fikk straffe. Mathias Perttamo blir tatt i duell med keeper Hagerup.


Share