Skuffende cup-exit for tigrene

Sola parkerte bussen foran egen femmeter og fikk det de kom for i gårsdagens cupkamp i Idrettsparken. På en skuffende kveld sett med EIK-øyne burde vi absolutt avgjort kampen i løpet av de ordinære 90 minuttene. Da hadde nemlig ikke Sola et eneste skudd som var i nærheten av å kalles en målsjanse, mens vi hadde et par gedigne muligheter fra kloss hold. En i hver omgang, og begge med resultat at Kim Robert Nyborg skjøt rett på keeper Øvernes, etter fine innlegg fra henholdsvis Martin Falkeborn og Espen Rasmussen.

Allikevel ble det en kamp der vi i altfor liten grad klarte å spille vårt eget spill mot et røftspillende bortelag. Tonen ble satt allerede etter få minutters spill da Olav Magnus Eik Espedals tackling på Martin Falkeborn minst hadde oransje farge. Men Espedal slapp unna med gult. Et av totalt ni som ble utdelt i løpet av kampen.

Dommer Aleksander Vermundsen blåste mye, slik at kampen ble veldig oppstykket. Han hisset også på seg både spillere og publikum med å pirke på det han mente var feil innkast hele seks ganger i løpet av kampen. En situasjon vi skal være glade han overså var Espen Rasmussens tackling på Kittinan Kaeophu lenge etter at solaspilleren hadde spilt ballen. Hadde dommeren fått med seg den ville det trolig blitt marsjordre for «Ebby».

Men det var ikke dommerens feil at vi ble utslått. For etter at vi aldri hadde blitt testet bakover på banen i løpet av ordinær tid virket Sola langt friskere og mer ambisiøse da ekstraomgangene startet. Innbytter Amar Kotlica kom med et skremmeskudd da Igor Spiridonov så vidt fikk slått et skudd fra skrått hold over.

Få minutter senere måtte imidlertid Spiridonov kapitulere da Sola fikk straffe. Vår keeper var selv synderen, med en dytt i ryggen på en solaspiller etter en corner. Solas nestor Tom Erik Maldal scoret sikkert på ellevemetersparket.(bildet under)

tom erik maldals scoring på straffe

I andre ekstraomgang forsøkte EIK helhjertet å komme tilbake i kampen, men kom aldri nærmere enn innbytter Granit Buzukus forsøk som strøk en meter til side for mål. Helt på tampen snappet Sola ballen etter en EIK-corner og Simen Berntsen kunne punktere kampen til 2-0 alene med keeper Spiridonov.

2015 sola situasjon foran mål

Kampfakta
EIK – Sola 0-2 e.e.o.
Idrettsparken, 280 tilskuere
Scoringene: 0-1 Tom Erik Maldal (straffe) 101, 0-2 Simen Berntsen (117)
Gule kort: Lars Jørgen Mork, Cato Hansen, Kim Robert Nyborg, Igor Spiridonov og Mads Madsen, EIK. Olav Magnus Eik Espedal, Kittinan Kaeophu, Kristoffer Rasmussen og Lars Øvernes, alle Sola
Dommer: Aleksander Vermundsen, Kopervik IL

EIKs lag:
Igor Spiridonov, Martin Falkeborn, Dennis Nielsen, Kim Skogsrud, Mads Madsen, Espen Rasmussen, Henning Romslo, Lars Jørgen Mork, Kim Robert Nyborg, Eivinas Zagurskas, Cato Hansen.

Benyttede innbyttere:
Kenneth Grande, Mathias Perttamo, Granit Buzuku

2015 sola cup spiridonov plukker et innlegg


Share