Målløst i Arendal

De nesten 700 frammøtte tilskuerne i Arendal fikk se en veldig tett og jevn kamp, der nok Arendal var best i første omgang, men der EIK var det dominerende laget etter pause.

Eivinas Zagurskas, som fikk sjansen fra start etter en bra B-kamp mot Sokndal på mandag, hadde EIKs første sjanse da han etter ti minutters spill skjøt rett på Arendals keeper Hegaard Larsen. Utover i omgangen viste hjemmelaget en del fikst og hurtig kombinasjonsspill, men greidde i liten grad å utfordre EIKs bakerste ledd, der særlig midtstopperne Nielsen og Skogsrud nærmest leverte en prikkfri kamp.

Etter pause var det igjen EIK som får den første skikkelige sjansen da Kim Nyborgs skudd ender i en corner via hanskene til Hegaard Larsen. Arendal får en bra mulighet etter en halvtimes spill da Ylldren Ibrahimajs skudd ble slått til corner av EIK-keeper Spiridonov. Minuttet etter må vår sisteskanse igjen i ilden når han såvidt får bokset Kenny Choparts skudd over til nytt hjørnespark.

Arendals innbytter Christian Tveit headet utenfor fra god posisjon da rundt ti minutter gjenstod av kampen, mens Henning Romslo aldri traff ballen da han skulle skyte på et innlegg fra Mathias Perttamo.

EIK leverte en god andre omgang på Bjønnes, men ble litt ukonsentrerte mot slutten, da vi flere ganger mistet ballen unødvendig på midtbanen. Men totalt sett en bra borteprestasjon av tigrene, selv om vi ikke skapte all verdens av sjanser mot en god motstander.

Magnus Powell virket litt mellomfornøyd da vi snakket med ham umiddelbart etter kampen. – Det var to gode lag utpå der i dag, som ga hverandre veldig små rom å spille i, sier EIK-treneren etter å ha sett en nokså sjansefattig kamp på kunstgresset i Arendal. – Defensivt er vi bra, i likhet med tidligere kamper denne sesongen. Men vi sliter offensivt og tar en del dårlige beslutninger framover på banen. Vi misser også på flere enkle pasninger, og får en del unødvendige brudd i mot, som lett kunne blitt farlig for oss, sier Powell.

Tre scoringer på fem seriekamper er ikke bra? – Nei vi er for dårlige til å skape sjanser. Vi forsøker å være et spillende lag, men må helt klart analysere hvorfor vi sliter framover på banen. Samtidig må vi ta de sjansene vi får, som når Eivinas Zagurskas skyter rett på keeper fra god posisjon tidlig i kampen, avslutter EIK-treneren.

Kampfakta
Arendal – Egersund 0-0
Bjønnes Stadion, 674 tilskuere
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

EIKs lag:
Spiridonov, Falkeborn, Nielsen, Skogsrud, Madsen, Buzuku, Romslo, Mork, Nyborg, Grande, Zagurskas
Benyttede innbyttere: Rasmussen, Perttamo, Diez


Share