Uavgjort i lokaloppgjøret mot Vidar

EIK lå under to ganger, men kom tilbake begge gangene og fikk uavgjort 2-2 i kveldens lokaloppgjør mot Vidar. Ut fra helhjertet innsats, lange perioder med spillemessig dominans og flest målsjanser hadde våre spillere fortjent mer enn ett poeng på den våte gressmatta i Idrettsparken.

Men Vidar var også i høyeste grad med på å gjøre kampen til en underholdende og severdig forestilling, spekket med dramatikk og målsjanser. Stavangerlaget var ikke redde for å sende mange folk i angrep når sjansen bød seg, og var vel i likhet med EIK litt misfornøyde med at det bare ble ett poeng.

Trener Magnus Powell hadde omrokkert laget litt i forhold til den elleveren som startet i Arendal forrige lørdag. Sjukdom på Henning Romslo og en strekk i låret på Mads Nørby Madsen gjorde at Miguel Diez og Sverre Larshus Larsen kom inn fra start. Det samme gjorde Cato Hansen som spiss og Espen Rasmussen som høyre kant.

Første omgang endte målløs, men var allikevel spekket med situasjoner og målsjanser. EIK var nærmest på et skudd fra Espen Rasmussen som gikk like til side for målstolpen, mens Vidar hadde to baller i nettet. Begge ble imidlertid korrekt annullert, henholdsvis for angrep på keeper Spriridonov og for offside.

Dommer Higraff pådro seg for øvrig publikums vrede da han etter en liten halvtimes spill unnlot å blåse da Vidars Sigve Kleppa Christensen rev ned Cato Hansen som siste forsvarer. Videobildene tyder på at det var feil avgjørelse.

Totalt sett var EIK det beste laget før pause, og særlig i perioden fra et kvarter og fram til fem minutter før pause klarte vi å trykke Vidar godt tilbake, med aggressivt press og stor innsats.

Men kun få minutter ut i andre omgang kom Vidar med et skremmeskudd som tilsa at det ville bli alt annet enn enkelt å vinne kampen. Per Henrik Nag forsøkte frekt å chippe ballen over Spiridonov, men vår keeper var heldigvis med på notene.

Det var vi derimot ikke minuttet etter, da Mads Bøgild fikk sette inn 1-0 til gjestene da han avsluttet en vidarkontring med å kontrollert sette ballen forbi Spiridonov fra hjørnet av femmeteren. I dette angrepet kom vårt ellers så solide forsvar på etterskudd, og Miguel Diez skled på den sleipe matta i forsøket på å klarere innlegget.

EIK svarte umiddelbart. Vi bet oss fast inne i Vidars straffefelt, og etter en del dueller endte ballen hos Lars Jørgen Mork, som sendte i vei et noe løst skudd fra femten meters hold. Ballen slo borti både Vetle Tønne og Daniel Berntsen før den endte i nota bak en utspilt Bjarte Egeland.

I minuttene etter utligningen noterte vi en fin heading fra Kenneth Grande, mens Miguel Diez bare var centimenter fra å score sitt første mål i EIK-drakta da hans forsøk fra 25 meters hold slo i tverrliggeren.

Vidars innbytter Kristian Klepaker kom seg fri minuttet etter og lobbet ballen over Spiridonov, men dommer Higraff annullerte igjen for offside.

Dessverre skulle Higraff komme i fokus igjen fem minutter senere da han blåste straffe etter at Eirik Jacobsen løp inn i Granit Buzukus bein. Higraff stod plassert bare fem meter unna, og burde vel sett at dersom det i det hele tatt var en forseelse så skjedde den ikke innenfor sekstenmeteren. Men samme Jacobsen gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og dermed hadde vi et lite fjell å bestige de siste fem minuttene dersom dette ikke skulle bli vårt andre strake nederlag på hjemmebane.

EIKs spillere svarte igjen på en mesterlig måte. Keeper Egeland klarte bare å halvklarere Kenneth Grandes skudd, og på returen var innbytter Mathias Perttamo påpasselig framme og satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Dermed satt vi igjen med en litt god følelse etter kampen, selv om vi så gjerne skulle hatt alle tre poengene. Trener Magnus Powell var også fornøyd med måten spillerne responderte på etter at vi forrige helg hadde opptrådt nokså puslete i kampen mot Fana: – Jeg synes vi var det beste laget, og at vi viste oss fram på en mye bedre side enn vi gjorde i forrige hjemmekamp. Spillerne viser god karakter når de kommer tilbake to ganger etter å ha ligget under. I slike situasjoner er det lett å falle litt sammen, men vi viser at det bor en sterk fighting spirit i laget. Samtidig sliter vi fremdeles litt med effektiviteten foran motstanderens mål, men vi hadde litt utur også i dag, med gode forsøk som enten keeper reddet eller som strøk hårfint til side for mål. Defensivt tapte vi en del andreballer og ga Vidar noen unødvendige sjanser på det. Særlig etter at Sverre forlot banen. Så det er noe vi må jobbe litt med, sier Powell, som heller ikke i dag var spesielt fornøyd med dommerens innsats: – Så sent i kampen mener jeg at en dommer skal være skråsikker når han blåser for en straffe. Han kunne lett vinket spillet videre uten at noen hadde reagert. Fra der jeg stod syntes jeg at situasjonen i første omgang der Cato Hansen ble tatt var en mye klarere forseelse, sier EIK-treneren.

Kampfakta
EIK – Vidar 2-2 (0-0)
Idrettsparken, 402 tilskuere
Scoringene: 0-1 Mads Bøgild (52) 1-1 Lars Jørgen Mork (54) 1-2 Eirik Jacobsen (straffe)(85), 2-2 Mathias Perttamo (87)

EIKs lag:
Spiridonov, Diez, Nielsen, Skogsrud, Falkeborn, Rasmussen, Larsen, Mork, Nyborg, Grande, Hansen.
Benyttede innbyttere: Zagurskas, Perttamo, Buzuku

2015 diez mot vidar

2015 grande mot vidar

2015 mork mot vidar

2015 cato hansen mot vidar

Andre om kampen:
Stavanger Aftenblad
Dalane Tidende
Rogalands Avis

Share