EIK tuktet serielederen

EIK vant fortjent 2-1 over Ullensaker/Kisa i Idrettsparken lørdag ettermiddag. En veldig god første omgang, med aggressivt press og stor løpsvilje, la grunnlaget for seieren.

Cato Hansen ga EIK ledelsen da han raget høyest i feltet da Kenneth Grande slo inn et frispark etter ni minutters spill. Espen Rasmussen satte inn 2-0 ti minutter før pause, da han skjøt hardt i hjørnet til venstre for keeper Henrik Bakke. (bildet over) Igjen etter innlegg fra Kenneth Grande.

Ull/Kisa reduserte et par minutter før pause da Igor Spiridonov ble veldig presset ved nærmeste stolpe etter en corner, og slo ballen inn i nettveggen.

I andre omgang ble det 45 minutter med kriging og stillingskrig, men vi stod veldig bra i mot og det ble sjelden farlig foran EIK-målet. Faktisk hadde vi de største sjansene til å øke ledelsen.

feiring etter seieren over ullkisa

falkeborn svenska drakt

På selveste Svenska Flaggans Dag var det en fornøyd EIK-trener Magnus Powell vi snakket med etter kampen: – Ja, denne seieren var veldig viktig for oss. Vi hadde forberedt oss nøye hele uka og forsøkt å synliggjøre hvordan Ull/Kisa spiller. Både med å se film fra deres kamp mot Vard og ved det vi gjorde på treningsfeltet. På spillermøtet i forkant av kampen sa vi veldig lite. Men spillerne responderte med den riktige innstillingen. Så for meg og Mattias kjennes det også veldig bra at spillerne gjorde presist det vi ønsket.

Vi var i forkant med byttene, og fikk satt Kim Nyborg ned som en femte forsvarer akkurat når de begynte å presse oss mot slutten. Det kjennes kort og godt veldig bra å ha truffet med taktikken.

Når det gjelder vårt eget spill synes jeg at vi var suverene den første halvtimen. Kenneth Grande kom mye med i spillet, og Cato jobbet veldig bra på topp. Mads og Martin kom hele tiden på løp bakfra, og vi skapte mange farligheter.

Kjente dere trenere presset på forhånd? – Nei. Vi har vært med for lenge i dette gamet til det. Og vi vet at hver kamp lever sitt eget liv. I dag fikk vi den inn i vårt spor fra avspark, og da er vi gode. Samtidig fikk vi også veldig god hjelp av publikum i dag. Det håper vi også vi får i fortsettelsen, avslutter vår trener.

Kampfakta:
EIK – Ullensaker/Kisa 2-1 (2-1)
Idrettsparken Egersund, 425 tilskuere
Målene: 1-0 Cato Hansen (9), 2-0 Espen Rasmussen (37), 2-1 selvmål (42)
EIKs lag:
Spiridonov, Falkeborn, Nielsen, Skogsrud, Madsen, Rasmussen, Romslo, Mork, Nyborg, Grande, Hansen
Benyttede innbyttere: Perttamo, Larsen S, Shatri

Andre om kampen:
Stavanger Aftenblad
Ull/Kisas hjemmeside
Eidsvoll-Ullensaker Blad
Dalane Tidende (krever innlogging)


Share