Ti år i dag siden vårt juniorlag vant Dana Cup

I dag, 30. juli, er det ti år siden EIKs juniorlag vant Dana Cup, som første lag fra Rogaland noensinne. Denne årgangen med spillere er trolig den mest talentfulle vi har hatt i klubben siden laget som ble kretsmestre for både gutter og junior i 1976. I kjølvannet av de siste dagers debatt og avisskriverier om at EIK ikke satser på talentutvikling kan det være interessant å se hvor spillerne på juniorlaget fra 2005 har blitt av siden de løftet pokalen i Hjørring. De er nå 26-29 år gamle, og skulle være i sin beste alder fotballmessig.

Espen Primstad
Keeper
Spilte 11 A-kamper for EIK i perioden 2006-08. Studerte senere fotballadministrasjon i England, og er i dag bosatt på Jæren, der han driver mest med innebandy.

Cato Ekberg Skogen
Forsvar
Spilte 4 A-kamper for EIK i perioden 2006-07, før han reiste fra Egersund på grunn av studier. Var også veldig lovende i friidrett. Er nå tilbake i Egersund, men spiller ikke fotball lengre.

Espen Skogen
Angrep
Har totalt spilt 120 A-kamper for EIK og scoret 27 mål. Har også vært i Ålgård i flere sesonger, men valgte i vinter å trappe ned fotballsatsingen. Bosatt i Egersund

Jan Eric Torres Gløpstad
Angrep
Valgte å legge opp for halvannet år siden av familiære årsaker etter å ha spilt 166 A-kamper for EIK, og scoret 51 mål. Spilte også for Frigg og Groruddalen under studier i Oslo. Spiller i dag på EIKs C-lag og er trener i ungdomsavdelingen.

Fredrik Mong
Midtbane
Bodde en periode i Australia og gikk senere på Politiskolen. Spilte aldri på EIKs A-lag, men fikk noen kamper for Minde FK i Bergen, samt en A-kamp for Rosseland BK.

Erik Lindø
Forsvar
Debuterte på A-laget som 16-åring i 2003, og fikk totalt 30 kamper de neste fem årene. Ble stoppet av skader i ryggen. Spilte senere på Hellvik.

Sveinung Hetland
Midtbane
Spilte 12 A-kamper i perioden 2003-06. Har i år spilt tre kamper for vårt C-lag, etter at han også var innom Helleland en stund (?).

Martin Håland
Angrep
Spilt totalt 214 A-kamper og scoret 116 mål for EIKs A-lag. Men valgte i fjor sommer å gå til Ålgård etter at han fikk lite spilletid på EIKs A-lag.

Johnny Klausen
Forsvar
Spilte aldri A-lagsfotball i EIK, men spilte noen sesonger for Hellvik senere.

Kristian Koldal
Forsvar
Spilte 211 A-kamper for EIK og scoret 31 ganger før han la opp høsten 2013. Spiller nå på EIKs C-lag i 7. divisjon.

Nils Petter Andersen
Forsvar
Den av spillerne som har nådd lengst i fotball. Er i dag en solid midtstopper i Jerv, som hevder seg bra i Obosligaen. Spilte også for Fløy og Sandnes Ulf, der han fikk en kamp i Tippeligaen før han ble alvorlig kneskadet. For EIK har han totalt sett spilt 102 A-kamper og scoret fem mål.

Marius Larsen
Midtbane
Spilte 85 A-kamper og scoret sju mål for EIK før han trappet ned på grunn av en kombinasjon av studier/skader. Bor i Egersund og arbeider som politimann.

Eirik Aadnøy Gohn
Forsvar
Meldte overgang til Eiger i 2013 etter flere sesonger på EIKs A-lag. Har også spilt A-lagsfotball for Brevik, Ganddal og Havørn. Totalt 82 A-kamper og to scoringer for EIKs A-lag.

Jonas Mong
Midtbane
Spilte A-lagsfotball i EIK senest i 2013, men måtte legge opp på grunn av utdannelse innen politiyrket. Bor i dag i Eidfjord i Hardanger og jobber som politi i Odda. Har også spilt i Fløy og Jerv. 166 A-kamper og 23 mål for EIK.

Fredrik Høyer
Midtbane
Spilte to A-kamper for EIK i 2006, og var senere innom Solas A-lag.

Espen Rasmussen
Angrep
Eneste av disse guttene som er igjen i EIKs A-lagstropp. Har også vært innom Fløy og Jerv i mellomtiden, men har totalt sett spilt 292 A-kamper for EIK og scoret 105 mål.

Øyvind Andreas Adsen
Keeper
Fikk aldri kamper på A-laget, men spilte senere i Bjerkreim.

Jørgen Fagerli
Midtbane
Spilte ingen A-kamper for EIK, men var fast supporter i vår tidligere supporterklubb «Lydmuren». Bosatt i Egersund i dag.

Ruben Skjerpe
Midtbane
Spilte ikke i Dana Cup på grunn av en brukken ankel og røket leddbånd. Fikk heller ikke A-lagskamper for EIK. Men er fortsatt i klubben som trener i ungdomsavdelingen, og har spilt for C-laget denne sesongen.

Jean Christian Morana
Angrep
Var i Tyskland med det norske G15-landslaget under turneringen. Hadde da allerede A-lagsdebutert i treningskampen mot Birmingham noen uker i forveien. Spilte 19 A-kamper for EIK før han valgte å gå til Viking som 16-åring i 2006. Derfra gikk karrieren nedoverbakke. Fikk aldri A-kamper verken med Viking eller Bryne, der han prøvde seg senere. Bor i dag i USA, der han har spilt collegefotball.

Håkon Lædre
Trener
Spilte tidligere 157 A-kamper for EIK fram til 2001, da han var 29 år gammel. Har siden hatt mange verv i klubben, og er nå trener for G16-lag, samt at han er med i EIKs fotballstyre, som leder av sportslig utvalg.

danacup 2005_01
Bilder på denne siden: Espen Primstad

Share